Foto: Privat.Foto: Privat.
 Foto: Privat.
Foto: PrivatFoto: Privat
 Foto: Privat
Foto: PrivatFoto: Privat
 Foto: Privat

"Bissen" tvingas till operation i hjärnan

Publicerad

Bandyhjälten Mathias "Bissen" Larsson var inblandad i en bilolycka, och drabbades av en hjärnblödning.

Nu ska han genomgå en svår operation, där en kamera ska in i hjärnan.

– Har nyss fått domen att det inte blir bättre om man inte gör en jätteoperation som innebär vissa risker, säger Larsson.

Mathias "Bissen" Larsson är mest känd för sin framgångsrika bandykarriär i Västerås SK, där han vunnit flera SM-guld.

Men den före detta bandyspelaren väckte också uppmärksamhet när han drabbades av en stroke 2010, som han berättade öppet om två år senare. 

Och i slutet av förra året var han tillsammans med hustrun Emma inblandad i en dödskrock i närheten av Rättvik.

Noterbart är att Mathias sedan stroken skapat organisationen Bissen Brainwalk som till förmån för hjärnforskningen samlar in pengar. 

Drabbades av hjärnblödning

Paret mötte en bil som försökte köra om en framförvarande bil. Vid omkörningen ska bilisten ha prejat över den andra bilen på motsatta körbana och frontalkrockat med Larssons bil. En person i den mötande bilen omkom, och föraren dömdes bland annat för vållande till annans död.

Mathias "Bissen" Larsson drabbades av en hjärnblödning, och även hans fru fick men för livet. Nu ska den tidigare bandyhjälten genomgå en komplicerad operation, där en kamera ska upp i hans hjärna.

– Det har varit en tuff period med många läkarbesök under året. Mitt knä är väldigt illa då det mesta är krossat. Har nyss fått domen att det inte blir bättre om man inte gör en jätteoperation som innebär vissa risker. Har dock inte hunnit fundera så mycket på detta då fokus har legat på familjen, säger Larsson.

"Visst är jag orolig"

40-åringen berättar vidare att han fortsatt är stel i nacken efter en whiplash-skada, och är trött och känslig för ljus odh ljud.

Foto: Privat

– Men det värsta är nog att vi är två som är skadade i familjen. Det är tuffare att se sin fru inte må bra än att må dåligt själv, säger han, och lägger samtidigt till att de två döttrarna ger mycket stöd just nu.

Så här säger han om den kommande operationen, där läkarna går in i ljumsken, genom blodomloppet upp i hans hjärna med en kamera:

– Visst är jag orolig, men jag är i säkra händer och är tacksam vad de kan göra med dagens teknik. Tänker samtidigt på dem som byter hjärtan eller gör stora hjärnoperationer då är detta ingrepp ingenting, ren rutin för läkarna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag