Foto: Pontus Lundahl / Scanpix
 Foto: Pontus Lundahl / Scanpix

Bilolyckan tände Ara inför OS-comebacken

Publicerad

Han hade bestämt sig för en OS-comeback redan i fjol.

Men så kom bilkraschen.

Ara Abrahamian, 36, tvingades genomgå två operationer – och hungern efter ett guld i London bara växte.

När det händer sådana saker får jag ännu mer motivation, säger Abrahamian.

– Ju mer hinder han får på vägen, desto mer taggad blir han på att satsa. Han gillar att ha motvind, säger förbundskaptenen Mohammad Babulfath.

För fyra år sen vann Ara Abrahamian OS-brons i Peking, lämnade medaljen på mattan – och valde att sluta med brottning.

Efter det har suget efter en comeback bara växt.

Redan i fjol hade Abrahamian bestämt sig för att satsa mot OS i London – när en olycka helt plötsligt förändrade allting.

"Nervös och orolig"

I april smällde det, mitt under semestern i Moskva.

– Det tidigt en morgon. Jag satt bredvid, vi körde inte speciellt fort, säger Abrahamian.

– Det hade snöat tidigt på morgonen, 20 centimeter snö, och så fick vi en bil från sidan.

I smällen drabbades brottningsstjärnan av en svår fraktur på foten.

Han fördes direkt hem till Sverige och fick genomgå två operationer.

– När jag såg röntgenbilderna och hörde vilken operation det var blev jag nervös och orolig, säger den assisterande förbundskaptenen Mohammad Babulfath.

Hade inget bälte

Ara Abrahamian har precis kunnat börja springa igen efter olyckan.

Själva brottningen ska dock ha fungerat under en längre tid.

– Från början var det lite konstigt, jag hade lite skruvar kvar i benet och det störde mig, men nu är det inga problem, säger Abrahamian.

– Nu tror jag att den är starkare än innan.

Hur allvarlig olycka var det?

– Det var ganska allvarligt. Tyvärr hade jag hade inget bälte. Kanske hade jag klarat mig om jag hade haft bälte. Det är sånt som händer. När det händer sådana saker får jag ännu mer motivation. Jag tror också att det kan vara en anledning till att jag bestämde mig för den här OS-satsningen.

För att det blev ännu svårare?

– Precis.

Den assisterande förbundskaptenen Mohammad Babulfath:

– Ju mer hinder han får på vägen, desto mer taggad blir han på att satsa. Han gillar att ha motvind.

– Är det någon som klarar sig igenom något sånt där är det Ara. Det mentala är hans starka sida. Jag vet inte hur det är med honom. Antingen så har han ont, men inte säger något, eller så har han inte ont.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag