Foto: Clive Mason
 Foto: Clive Mason

Bestulna - efter sen fest med klädpoker

Publicerad

Spanska landslaget blev bestulna på närmare tio tusen kronor under natten efter segermatchen mot Uruguay.

Enligt brasilianska Globoesporte anordnades en fest på spelarnas hotell, där öl, drinkar och klädpoker med kvinnor ägde rum.

– Inga kommentarer, meddelar spanska fotbollsförbundet till As.

Efter segern med 2-1 över Uruguay i Confederations cup förra söndagen blev flera av de spanska landslagsstjärnorna bestulna på sitt hotell. Sex av spelarna lämnade sina plånböcker på hotellet och blev av med tiotusentals kronor, rapporterade flera medier.

Sedan dess har det brasilianska polisväsendet inlett en utredning för att reda ut vad som hände under kvällen.

Enligt brasilianska Globoesporte hyrde det spanska landslaget in en sambagrupp, där vittnen på hotellet uppger att festen fortsatte med "öl, caiprinhia och kvinnor". Enligt vittnena slutade festen vid ett, varpå fem kvinnor ska ha följt med in på ett rum för klädpoker.

Övervakningskameror avslöjade

När kvinnorna lämnade rummen morgonen därpå upptäckte spelarna att de hade blivit av med 1000 euro – motsvarade 8800 kronor.

Enligt sajten hölls ett möte dagen efter, där hotellpersonalen förnekade stöld. Men när övervakningskamerorna på hotellet granskades togs ärendet vidare till polis.

Det spanska fotbollsförbundet vill inte kommentera händelsen för As.com.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag