Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Kan kastas ur SSL

Foto: NAINA HELéN JÅMA/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Storvreta nekas elitlicens i innebandy.

Mästarklubben tvingas nu vända ett miljonunderskott - för att få spela i SSL nästa säsong.

– Visst hade vi önskat att det såg annorlunda ut, säger landslagsstjärnan Alexander Rudd.

Beskedet på onsdagsmorgonen var egentligen inte oväntat:

Helsingborg och Storvreta nekas elitlicens i herrarnas SSL på grund av negativt kapital. 

De spelar därför säsongen 2019/20 under handlingsplan, varvid kontrollbalansräkning ska upprättas 30 november 2019 och 28 februari 2020 med krav på att det egna kapitalet är återställt till positivt eget kapital senast 30 april 2020. Blir inte det egna kapitalet återställt till 30 april 2020 sker nedflyttning till säsongen 2020/21”, skriver elitlicensnämnden i ett pressmeddelande. 

Malmö nekas på damsidan, då de måste komplettera sina handlingar. 

Storvreta nekas elitlicens – har negativt kapital

Storvreta blev i Globen i våras tidernas främsta innebandyklubb då de vann sitt sjätte SM-guld efter en tung vändning mot Falun.

Laget är packat med landslagsstjärnor som Alexander Rudd, Albin Sjögren, Tobias Gustafsson och Robin Nilsberth. Många har höjt på ögonbrynen och undrat hur de haft råd.

I somras kom beskedet att klubben gjorde ett minusresultat på 932 500 kronor under verksamhetsåret 2018/19. Totalt ligger föreningens negativa kapital på närmare 2,9 miljoner kronor, enligt dokument som SportExpressen har tagit del av.

– Vi har vetat om hela tiden, att vi inte skulle få någon elitlicens nu, sa klubbens ordförande Ingemar Lundqvist till UNT under tisdagen. 

Foto: BILDBYRÅN

Storvretas handlingsplan handlar om att minska kostnaderna, vilket de har gjort genom att dra ner spelarlönerna kraftigt de senaste åren, och försöka öka intäkterna.

– Det handlar mycket om kostnadsjusteringar. Vi tror på den plan vi har, säger Ingemar Lundqvist till UNT.

Alexander Rudd: ”Påverkar inte oss spelare”

Spelartruppen litar också på att klubbledningen löser den uppkomna situationen.

– Verkligheten är som den här och vi har kompetenta människor i föreningen som jobbar varje dag med att få rätsida på det här. Vi ska vända på det här, säger Alexander Rudd.

Hur mycket påverkar det här er spelare med årets premiär bara en vecka bort?

– Det påverkar oss ingenting. Mitt jobb är att vinna innebandymatcher. Men visst hade vi önskat att det såg annorlunda ut.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.