Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Berättar om hatet: ”Är skrämmande”

SOK-chefen Peter Reinebos reaktion
Jenny Franssons positiva dopingprov skakade om idrotts-Sverige på måndagskvällen.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Zakarias Tallroth i SVT:s Morgonstudion.
Foto: SVT
Jenny Fransson under brottnings-VM 2018.
Foto: ALEKSANDAR DJOROVIC/TT / TT NYHETSBYRÅN

Svenska OS-brottaren Jenny Franssons positiva dopingprov skakade om idrotts-Sverige på måndagskvällen.

Nu berättar brottningsförbundets sportchef Zakarias Tallroth om de starka reaktionerna.

– Jag tycker att det är skrämmande att folk kan bete sig på det sättet mot en människa, säger han i SVT:s Morgonstudion. 

Beskedet att svenska OS-brottaren Jenny Fransson, som tog brons i Rio 2016 och var ett stort medaljhopp inför Tokyo 2020, testat positivt för den otillåtna anabola stereoiden metyltestosteron kom som en chock för alla runt Fransson.

– Min tanke är att någon som varit i lokalen när jag har tränat har gjort det här mot mig. Det är det enda som jag kan tänka mig. Jag förstår inte hur jag skulle ha fått in det i min mun annars, sa brottaren själv till Dagens Nyheter på måndagskvällen.  

I väntan på analysen av B-provet tas Jenny Fransson bort från Sverige trupp till OS i Tokyo i sommar.

”Blir mörkrädd”

Reaktionerna efter dopingbeskedet har varit starka, och enligt brottningsförbundets sportchef Zakarias Tallroth har Jenny Fransson tvingats ta emot hatiska meddelanden.

– Hela hennes liv har vänts upp och ned på några dagar. Hon förstår inte vad som hänt och ifrågasätter allt som hänt runtomkring. I går när detta kom ut försökte vi förbereda oss så gott vi kunde men samtidigt blir man mörkrädd hur folk kan reagera, hur folk kan höra av sig till Jenny Fransson som i mina ögon är en väldigt varm person. Nu utsätts hon för något som inte någon kan föreställa sig, säger Tallroth i SVT:s Morgonstudion, och fortsätter:

– Det slutar inte, liksom. Självklart förstår vi att media hör av sig, men det är väldigt lätt att få tag i henne och jag tycker att det är skrämmande att folk kan bete sig på det sättet mot en människa.


Jenny Fransson dopingmisstänkt: Detta har hänt

Den 3:e februari kom nyheten att Jenny Fransson lämnat ett positivt dopingprov. Här är det senaste i fallet.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.