Foto: Stefan Söderström
 Foto: Stefan Söderström

Bekräftat: Egebrant gör comeback - i Falun

Publicerad

Backveteranen Alexander Egebrant, 29, gör comeback.

Och svenska mästarna Falun får ett vasst tillskott inför avslutningen av innebandyns superliga.

- Snacket började på båtplatsen i somras. Nu känns det oerhört kul, säger sportchefen Patrik Bäck.

Falun slog tillbaka Linköping med 6-3 i finalreprisen under söndagskvällen.

De tre poängen var inte enda glädjebeskedet för Falun i helgen.

För nu står det klart att hårdföre och skottfarlige Alexander Egebrant gör comeback i moderklubben som han lämnade 2008.

- Han blev klart i går faktiskt och vi är jättenöjda med det här. Det känns spännande, säger Patrik Bäck.

Egebreant tog timeout 2014

Alexander Egebrant tog timeout på obestämd tid inför säsongen 2014/15 och comebacken nu är inte bara oväntad. Den sker även i Falun – och inte i AIK som var hans senaste klubbadress.

- Snacket startade i somras när vi träffades på båtplatsen. Det var osäkert med Mattias Carlgren då och jag kastade ur mig en fråga om hur han såg på att knyta ihop säcken på hemmaplan, säger Patrik Bäck.

Parterna har hållit kontakten och trots att Mattias Carlgren kom tillbaka till Falun ville dalalaget satsa även på Alexander Egebrant.

- Thomas Brottman och Rickard Hedlund (tränarna) blev triggade av snacket och ville ta tillfället i akt att krydda laget och höja konkurrensen, säger Patrik Bäck.

Alexander Egebrant jobbar som mäklare utanför Stockholm och kommer nu pendla till Falun säsongen ut. En satsning som Patrick Bäck hyllar.

- Han offrar väldigt mycket för det här. Tid, familj och pengar. Han ställer upp på ett fantastiskt sätt.

Falun favoriter till fjärde raka guldet

Men Patrick Bäck lovar ingen speltid för Alexander Egebrant.

- Vi får se om han tar en plats. Han har lagt ner mycket tid för att vara i bra form. Nu är det upp till bevis för honom att slå sig in i ett starkt lag. Annars blir han en bra sparringpartner på träningarna. Det känns i alla fall oerhört kul att han är så laddad för en sådan här grej. All heder åt honom.

Ni har tre raka SM-guld och alla håller er som klara favoriter till ett fjärde. Och nu blir ni ju ännu starkare.

- Det går inte att säga något annat än att vi är favoriter. Når vi högsta nivån slår ingen oss, säger Patrick Bäck.

Aftonbladet skrev om Alexander Egebrants comeback tidigare under månaden och då sa den nu 29-årige backen följande:

– Jag ska erkänna att det lockar att runda av i moderklubben Falun där jag känner många människor. Jag har vunnit SM-guld med AIK, men inte med Falun.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag