Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Behövde inte fundera, det var en självklarhet”

Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Han bröt med Mullsjö för två veckor sedan.

Redan nu är Ulf Hallstensson tillbaka i hetluften.

SportExpressen kan berätta att han är klar som ny huvudtränare för topplaget Kais Mora.

– Det här känns hur bra som helst, säger 54-åring.

Det var den 1 november som bomben briserade i innebandy-Sverige: Mullsjö gjorde sig av med hela ledarstaben - efter bara nio omgångar.

Uppgifter kom om att Ulf Hallstensson fick sparken, men han själv hävdade att det inte alls var sant.

– Jag har en privat situation som är ansträngd, mer än så vill jag inte gå in på, sa Hallstensson.

Ulf Hallstensson klar för Kais Mora

Han meddelade då att han behövde ”ett antal dagar” för att få kontroll på det privata, men att han definitivt ville fortsätta som tränare.

– Jag har lovat Mullsjö att inte ta en konkurrerande klubb och det kommer jag inte göra. Men jag är öppen för allt annat, SSL dam, allsvenskan...

Och nu står det klart att det blir en fortsättning i SSL.

Ulf Hallstensson är tillbaka i Kais Mora. Ständigt topplag på damsidan - och som han tog över under sex veckor i slutet av fjolårssäsongen. Han lotsade Anna Wijk & co hela vägen till SM-final, men där slutade det med klubbens fjärde raka SM-silver.

– Det känns jättebra. Min motivation finns fortfarande där, och jag hade ju förmånen att vara i Mora under en kort och intensiv period i våras. Jag trivdes jättebra med spelare och ledning, säger Hallstensson.

Hur snabbt kom deras samtal efter avskedet i Mullsjö?

– Hyfsat snabbt. Det fanns inga frågetecken efter vårt samarbete i våras. Jag behövde inte fundera, det var en självklarhet. 

Fanns det andra erbjudanden?

– Det är sådan där bransch där det kommer hintar. Klubbar som kollar läget. Men Moras dialog var tydligast. Där fanns ett stort behov, så det gick undan.

Privata situationen under kontroll - målet givet

Kais Mora har stått utan en permanent tränarlösning hela höstsäsongen.

Tomas Stenlund tog över med bara veckor till premiären - men kastade in handduken innan första SSL-matchen.

Nu har Kais Mora kommit överens med Ulf Hallstensson om ett avtal som sträcker sig fram till våren 2021. Signaturen väntas hamna på kontraktet senare under torsdagen efter att 54-åringen tagit nattåget hela vägen ner från Boden.

– Ja, det vore komiskt om det inte blir något nu, säger han och skrattar.

– Det har gått undan och bägge parterna är överens. Jag ska träffa laget i kväll.

Är din privata situation under kontroll nu?

– Det geografiska läget är betydligt bättre här. Jag är närmare familjen och min gamle far. Det är bara sju, åtta mil till honom härifrån. Det känns tryggare på alla sätt och vis. Händer det något kan jag vara där på bara 40-45 minuter.

Målsättningen är given när man är i Kais Mora?

– Ja, målbilden är jättetydlig. Det handlar om att vinna, inte bara att ta sig till Globen. Det här ska bli kul. Jag är laddad.

Anders Forsberg, ordförande i Kais Mora, är mycket belåten med lösningen.

– Vi är jättenöjda att den här möjligheten dök upp. Vi ville ju ha kvar Ulf redan i fjol men då hade han redan kommit överens med Mullsjö, säger han.

Lollo Olsson och Tommy Stenius kommer bli kvar som assisterande tränare, medan tillfälliga lösningen Roger Jonsson lämnar a-lagets stab.

Kais Mora ligger tvåa i SSL-tabellen på samma poäng som ledande Iksu.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.