Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Basketstjärnan gifte sig – med frikände fången

Foto: JESSICA HILL / AP TT NYHETSBYRÅN

WASHINGTON DC. Maya Moore, 31, lämnade basketen för att rentvå fängelsedömde Jonathan Irons. 

Nu har de båda gift sig. 

– Vi är förväntansfulla över att dela med oss av det här nya kapitlet i vårt liv tillsammans, säger hon till ”Good Morning America”. 

Den tidigare basketstjärnan meddelade i februari 2019 att hon skulle lämna proffsbasketen för att i stället engagera sig i processen för att få Jonathan Irons, 40, frigiven från fängelset. 

Han var dömd till 50 års fängelse för inbrott och misshandel 1997, efter att en husägare i Missouri utsattes för inbrott och blev skjuten två gånger. 

Fingeravtryck förändrade bevisläget

I mars meddelade en domare att Irons skulle friges, efter att fingeravtryck hade hittats på brottsplatsen som inte tillhörde honom. Domen hade redan tidigare ifrågasatts eftersom Irons dömdes mot sitt nekande och att det samtidigt saknades bevis som kunde binda honom till platsen. 

Maya Moore var en av de mest tongivande rösterna kring kampen för att få honom frikänd på samtliga åtalspunkter.

Sedan Irons släpptes från fängelset i juli, efter drygt två decennier, har paret nu berättat att de har gift sig under sommaren. 

”Försöker hämta andan”

I ”Good Morning America” säger Maya Moore: 

– Vi ville tillkännage i dag att vi är superexalterade över att fortsätta det arbete vi har gjort tillsammans, men göra det som ett gift par, säger Moore i tv-programmet. 

Hon berättade också att hon ännu inte vet hur hennes eventuella framtid inom basketen ser ut.

– Just nu försöker jag hämta andan från den här långa, långa kampen. Det finns mycket som är osäkert för oss just nu, säger Moore. 

När Moore meddelade att hon skulle lämna basketen hade hon varit en av världens bästa spelare och tog bland annat två OS-guld och två VM-guld med USA, samt vann fyra WNBA-mästerskap med Minnesota Lynx. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.