Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vägrar spela – kan offra 290 miljoner

Foto: JOHN BAZEMORE / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MARY ALTAFFER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: BILL STREICHER / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN
Foto: Matt Slocum / TT NYHETSBYRÅN

Ben Simmons vill aldrig mer spela en match för Philadelphia 76ers.

NBA-stjärnan strejkar för att få till en flytt.

Ett tilltag som kan kosta honom hela årslönen: 290 miljoner kronor.

Simmons är desperat. Han vill lämna Philadelphia och fortsätta NBA-karriären i en annan klubb. Sajten TMZ skriver att 25-åringen är hellre avstår spel och därmed förlorar hela årslönen, än att dra på sig 76ers-linnet igen.

25-åringens relation till klubben har varit allt annat än bra hela sommaren. Och stjärnan, som utsågs till årets rookie i ligan 2018, kräver att ledningen byter bort honom. Simmons vägrar att träna med laget och vill inte diskutera saken med klubbledningen.

– Det är väldigt tråkigt och en typ av gränslös respektlöshet mot killarna som är här och kämpar för sina liv, säger lagkamraten Joel Embiid enligt ESPN och fortsätter:

– Vi är ett bättre lag med honom, det är inget snack om det. Vi hoppas fortfarande att han ändrar sig.

Det återstår fyra år av australiensarens kontrakt, värt 147 miljoner dollar, nästan 1,3 miljarder kronor. Den här säsongen är det tänkt att han ska dra in 290 miljoner kronor, men nu riskerar han att förlora allt.

Klubben kommer inte att byta bort stjärnan om inte rätt erbjudande dyker upp. Och coachen Doc Rivers har tidigare sagt att han vill ha Simmons i laget och att han hoppas att 25-åringen ändrar inställning.

NBA-säsongen inleds den 3 oktober när Brooklyn Nets gästar Los Angeles Lakers.