Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tjänade 150 miljoner – nu är stjärnan hemlös

Här spelar de basket – vid ett stup 1 000 meter över havet
Förre NBA-stjärnan Delonte West är i dag hemlös.
West under tiden i Boston Celtics.
Foto: ELISE AMENDOLA / AP
West spelade även för Cleveland Cavaliers och drog in ca 150 miljoner kronor under sin karriär.
Foto: MARK DUNCAN / AP

Bilderna på den förre NBA-spelaren Delonte West, 37, när han tigger längs vägen sprids över USA. 

Nu går flera basketprofiler samman för att hjälpa honom. 

Under åtta säsonger representerade guarden Delonte West NBA-klubb som Boston Celtics, Cleveland Cavaliers och Dallas Mavericks. 

Totalt tjänade han drygt 150 miljoner kronor under sin karriär, men de senaste åren har rubrikerna om West handlat om något helt annat. Redan 2016 spreds ett rykte om att West levde som hemlös. Ett par år tidigare diagnostiserades han med en bipolär sjukdom och dömdes till åtta månaders husarrest och 40 timmars samhällstjänst för olaga vapeninnehav.

I januari i år spreds en video där en rejält upprörd West sitta i bar överkropp på gatan. Något som fick många basketprofiler att vädja till NBA att de skulle hjälpa West. 

Nya bilderna på Delonte West sprids

Nu sprids en ny bild på West där han går längs vägen i Dallas, hemlös och med slitna kläder håller han upp en kartongskylt som klargör att han är i ett skriande behov av mat och pengar. 

https://twitter.com/CallTcooks/status/1308507946175864832

Många i basket-USA har berörts av bilden på West och enligt Yahoo Sports så försöker hans före detta tränare Doc Rivers samt det amerikanska spelarfacket att hjälpa honom. 

– De senaste timmarna har jag pratat med många som kan tänka sig att hjälpa Delonte. Vi försöker via basketvärlden ordna den professionella hjälp Delonte behöver. Det här är väldigt smärtsamt att se, säger hans förre collegetränare Phil Martelli enligt Yahoo

Dagens TV-tips: Visas ut efter sanslösa kapningen: ”Inte vackert”

Uppretade scener mellan Syrianska och Vasalund