Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stjärnan vägrar vaccin – stoppas nu från spel

Foto: ELISE AMENDOLA / AP TT NYHETSBYRÅN

Han har gjort sig känd som en av NBA:s vaccinvägrare.

Men nu stoppas Kyrie Irving från spel tills han tar coronavaccinet.

– Vi kommer inte tillåta någon lagmedlem att vara med på deltid, säger lagets tränare.

NBA-säsongen drar i gång nästa vecka. 

Men inför den har det varit mer än hur lagen och spelarna kommer att prestera som det pratats om. Detta då några av spelarnas vilja, eller ovilja, att vaccinera sig mot covid-19 omdebatterats. 

– NBA borde insistera på att alla spelare och ledare ska vaccinera sig eller plocka bort dem från lagen. Det finns ingen plats för spelare som kan riskera sina medspelares hälsa och liv, sade legendaren Kareem Abdul-Jabbar tidigare.

Stoppas från spel

En av spelarna som ska ha varit drivande i frågan bland ligans vaccinmotståndare är Brooklyn Nets stjärna Kyrie Irving. Amerikanen ska, utöver att vägra vaccinera sig, ha setts gilla inlägg i sociala medier med olika typer av konspirationsteorier om vaccinet.

Nu har hans klubb beslutat att stoppa honom från både träning och matchspel med tills han väljer ta vaccinet. 

Detta då han, i och med de rådande restriktionerna, endast skulle ha möjlighet att träna med laget och spela bortamatcher

– Just nu stoppar hans val honom från att vara en del av laget på heltid och vi kommer inte tillåta någon lagmedlem att vara med på deltid, säger lagets huvudtränare Steve Nash enligt CNN.