Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sponsorn bryter med Jerebko efter beslutet

Foto: BILDBYRÅN
Foto: NIKOLA KRSTIC / BILDBYRÅN

Nocco sponsrade Jonas Jerebko.

Sen skrev han på för ryska klubben CSKA Moskva.

Nu väljer företaget att avsluta samarbetet med Jerebko.

”Vi har sedan i måndags valt att avsluta samarbetet med Jonas på grund av hans beslut att spela i Ryssland”, skriver företagets marknadschef Catharina Carldotter i ett mejl till SportExpressen. 

Efter att ha brutit sitt kontrakt med den ryske klubben BC Khimki var Sveriges störste basketspelare, Jonas Jerebko, klubblös i över ett år.

Nu har han en ny klubb. CSKA Moskva i Ryssland.

Mitt under Rysslands invasion i Ukraina flyttar svensken till klubben.

– Det är en ära att få komma till en så historisk klubb som CSKA. Jag har väntat på möjligheten att få spela basket igen och jag är väldigt förväntansfull inför att få ansluta till laget, säger Jerebko i en officiell kommentar.

Nocco avbryter samarbetet med Jerebko

2019 gick energidryckesföretaget, Nocco, ut med att Jerebko är sponsrad av dem och dess ambassadör. Men nu avbryter de samarbetet.

”Vi har sedan i måndags valt att avsluta samarbetet på grund av hans beslut att spela i Ryssland”, skriver företagets marknadschef Catharina Carldotter i ett mejl till SportExpressen.

Varumärkesexperten: ”Naivitet eller girighet”

– Det är en enkel och självklar utväg att avbryta samarbetet med en individ som väljer spel i Ryssland. Det är värre att välja spel i Ryssland nu än att blunda och stanna kvar om man redan spelar där, säger varumärkesexperten Niklas Olovzon som också ger sin syn på Jerebkos val att spela i Ryssland:

– Antingen är det naivitet eller girighet, eller så har han gjort ett övervägande där han vet att han kommer tappa uppdrag och jobb på grund av detta. Antagligen är pengarna så stora i ett ekonomiskt perspektiv att han anser att det är värt för honom.

Hur tror du detta påverkar hans varumärke?

– Om svenska marknaden är intressant för honom blir det otroligt svårt, om inte omöjligt, att jobba vidare.

– Alla som gör detta kommer säkert att bli svartlistade på olika sätt. Den typen av val kommer att förfölja ens varumärke framåt, säger varumärkesexperten Niklas Olovzon.