Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rasar – efter tränarens påhopp: ”Respektlöst”

Foto: TONY GUTIERREZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ELAINE THOMPSON / AP TT NYHETSBYRÅN

Curt Miller, tränare för Connecticut Sun i Womens NBA, är i blåsväder. 

Han kallade WNBA:s storstjärna Liz Cambage, 29, för överviktig. 

Nu rasar Cambage och kallar uttalandet för ”respektlöst”. 

Det var i samband med en WNBA-match mellan Connecticut Sun och Las Vegas Aces som Suns tränare, Curt Miller, skrek olämpliga saker som var riktade mot Liz Cambage. 

Miller vände sig till domaren efter en offensiv foul och sa:

”Kom igen, du kan inte ge bollen till en som väger 136 kg”. 

Suns vann matchen med 72-65, men det var inte resultatet det pratades om. 

Millers kommentar har väckt kritik och tränaren har tvingats be om ursäkt. Dessutom kommer han betala närmare 100 000 kronor i böter och är avstängd i en match.  

”Jag sa några olämpliga ord och jag ångrar det. Det var i stridens hetta och jag vill be om ursäkt till Liz Cambage och till hela Vegas organisation. Jag förstår vikten av mina ord och jag har lärt mig en läxa”, säger Curt Miller enligt ESPN. 

Liv Cambage: ”Sluta snacka skit”

Liz Cambage hörde förstås kommentaren och efter matchen kommenterade hon händelsen på Instagram. 

”Så, till tränaren i Connecticut. Jag ber om ursäkt, men jag kan inte ditt namn. Nästa gång du ber domaren om en tjänst genom att skrika min vikt så kan du åtminstone skrika rätt siffra. Jag väger 105 kg och är 2,03 lång. Så visa respekt till mig och de andra kvinnorna i ligan”. 

Cambage poängterar att hon gärna hade agerat redan under matchen, men valde till slut att i stället fokusera på matchen. 

”Hur som helst, lille man. Sluta snacka skit och ta upp telefonen och sök hjälp”

Liz Cambage stod för fin prestation i matchen. Den 29-åriga basketstjärnan gjorde tio poäng, tio returer och fyra blockeringar.