Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kändisparet hånas – för den förbjudna kärleken

Michael Jordans nya karriär – lyxtequila
Foto: PICHICHIPIXX / SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
Foto: RUBA JARADAT / BACKGRID UK/IBL

Michael Jordan var arg. 

Internet var ännu argare. 

Många var upprörda över den oväntade romansen – men Scottie Pippen var fortfarande argast av dem alla. 

Det som orsakat all upprördhet är ett infekterat kärleksdrama av kolossala proportioner. 

I potten: Två av idrottshistoriens största stjärnor, en gång framgångsrika lagkamrater – i dag bittra ovänner, en son och en exfru. 

Låt oss börja med idrottsstjärnorna. Michael Jordan och Scottie Pippen spelade tillsammans i Chicago Bulls under 90-talet och blev några av planetens mest kända människor när de kammade hem titel efter titel med vad som beskrivits som ett av idrottshistoriens bästa lag någonsin. 

Storhetstiden aktualiserades för två år sedan, när jakten på lagets sjätte titel fångades i Netflix-dokumentären ”The Last Dance”. 

När dokumentären släpptes förändrades Jordans och Pippens relation. Pippen blev nämligen rasande på hur han framställdes i ”The Last Dance”. 

”De kommer aldrig prata igen”

57-åringen menade att han framställdes som självisk i dokumentären – som Michael Jordan haft kontroll över. 

”De glorifierade Michael utan att hylla mig och mina lagkamrater tillräckligt. Michael förtjänade att ta en del av skulden. Men dokumentären hade aldrig kommit ut om inte han fått kontroll över den slutgiltiga produkten. Han var huvudrollen och regissören”, skrev Pippen i sin självbiografi. 

Pippens kritik har i sin tur fått Jordan att ilska till på sin tidigare lagkamrat. 

– Jag tror att det är över, de kommer aldrig prata igen, sa Charles Oakley, Jordans nära vän och tidigare Bulls-lagkamrat, i ”The Bill Simmons Podcast” tidigare i år. 

Och frågan är om inte bråket blivit ännu mer infekterat efter det som hänt på ett mer personligt plan tidigare under året.

Förbjudna kärleken – smyger med relationen

I september började Scottie Pippens exfru Larsa Pippen, 48, och Michael Jordans son Marcus Jordan, 32, synas tillsammans. Enligt källor till Us Weekly hade paret börjat dejta, men de ville vara diskreta.

Anledningen till det uppgavs vara bråket mellan Scottie Pippen och Michael Jordan. För det inte är inte bara med sin tidigare lagkamrat som Pippen har osämja med.

Basketstjärnans skilsmässa från realityprofilen Larsa Pippen var inte smärtfri. Paret som hade varit gifta sedan 1997 gick skilda vägar 2018. Men det dröjde tre år innan skilsmässan gick igenom.

Larsa Pippen har beskrivit exmaken som ”kontrollerande” och att han straffade henne när han inte fick som han ville.

Trots försöket att smyga med sin relation har det inte undgått världen att Marcus Jordan och  Larsa Pippen börjat umgås med varandra allt mer frekvent.

Under hösten har de fångats på bild tillsammans flera gånger. Även om tv-personligheten flera gånger har förnekat romansen är inte alla övertygade.

Häcklades öppet: ”Cold motherfucker”

Under en NFL-match i november blev den omskrivna duon häcklade. Pippen såg överraskad ut när en man plötsligt började ropa åt henne och Marcus Jordan.

– Hallå Larsa! Det här är vad du håller på med? Du är med honom, Mikes son? Du är en ”cold motherfucker”! skriker mannen i videon han själv filmat.

Videon fick stor spridning och internet ilsknade till.

– Det ser bara dåligt ut för att det ser dåligt ut. Jag tycker om att sköta mitt eget, men det här ser bara inte bra ut, sa NBA-legendaren Shaquille O'Neal i sin podcast.

Tidigare Chicago Bulls-spelaren Jalen Rose höll inte tillbaka.

– Hon borde se på honom mer som en brorson, sa han.

Larsa Pippens svar på alla reaktioner? 

– Vi är bara vänner, har hon sagt i Andy Cohens talkshow. 

Trots detta ska Pippen ha jobbat för att hon och Marcus Jordan ska synas tillsammans i realityserien The Real Housewives of Miami, där hon sedan många år är en återkommande profil. 

Men det är oklart hur mycket vi kommer få se av paret framöver. Marcus Jordan har nämligen bestämt tackat nej till tv-erbjudandet. 

Se något mer:
Tom Hanks kalla miss under Sverigebesöket

Dök upp på premiären av ”A man called Otto” i Stockholm.