Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jordan har förlorat fyra miljarder på pandemin

Foto: LEE SMITH / ACTION IMAGES BILDBYRÅN

Michael Jordan, 58, har gjort en jätteförlust.

Basketfenomenets förmögenhet har minskat med över fyra miljarder kronor sedan coronapandemin bröt ut.

Jordans affärer har gått sämre och dessutom har han donerat stora summor pengar till de som drabbats av pandemin.

Michael Jordan är en av de mest förmögna idrottarna genom historien och han har bland annat kunnat unna sig att tacka nej till enkla reklamuppdrag som skulle ha gett honom hundra miljoner dollar.

Hans agent David Falk har berättat om när han lyckades få fram ett erbjudande som skulle innebära 100 miljoner dollar – över 860 miljoner kronor – till Michael Jordan.

– Och allt han behövde göra förutom att ge sitt namn och ansikte var att dyka upp i två timmar och offentliggöra samarbetet. Och han ratade det, har David Falk berättat för The Sun.

Men krisen som följt med coronapandemin har påverkat Jordans olika affärer – och därmed kapital – negativt.

Michael Jordan har förlorat över fyra miljarder

Enligt den amerikanska affärstidningen Forbes har Michael Jordan förlorat över fyra miljarder kronor sedan pandemin startade. Hans kapital i april 2020 var 2100 miljoner dollar (ca 18 miljarder kronor) och numera har han ”bara” 1600 miljoner dollar (knappt 14 miljarder kronor).

Dåliga affärer är inte hela förklaringen till Michael Jordans ekonomiska tapp. Han har också donerat pengar till välgörande ändamål under pandemin.

Det lär inte heller vara något särskilt kännbart ekonomiskt ras för Michael Jordan som fortfarande är en av de 500 mest förmögna amerikanerna. 

I april 2020 blev Michael Jordan den idrottsman som tjänat mest pengar någonsin, mycket tack vare sitt samarbete med Nike. Han äger numera en egen del av företaget och det ger honom nästan en miljard kronor varje år.