Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jerebko bekräftar: Tillbaka i landslaget

Foto: KEVIN SOUSA / BILDBYRÅN

Åtta år har gått sedan han spelade i landslagströjan.

Nu gör Jonas Jerebko comeback.

”Stolt och hedrad över att representera Sverige igen”, skriver basketstjärnan på Instagram.

Jonas Jerebkos kontrakt med ryska BC Chimki hävdes för drygt en vecka sedan. Basketklubben skrev på Twitter att orsaken var personliga skäl och 33-åringen bekräftade sedan uppgifterna för Aftonbladet:

– Det är på grund av familjen. Vi får se vad som händer nu. Just nu är jag hemma med dem, sade han till tidningen.

Svenska basketförbundet tog vara på tillfället, chansade och tog ut Jerebko i landslagets bruttotrupp till EM-kvalet i coronabubblan i turkiska Istanbul.

”Jonas spelar inte längre för Chimki och det var hans klubb som satte käppar i hjulen för honom förut, han har upprepade gånger sagt att han vill vara med och spela för Sverige så vi vågar hoppas på att det nu blir verklighet, även om inget är klart ännu”, sade generalsekreteraren Fredrik Joulamo till förbundets webbplats i samband med uttagningen.

Jonas Jerebko tillbaka för Sverige

”En 208 cm lång rörlig forward med ett trepoängsskott och rutin från 10 säsonger i NBA, klart det skulle göra en stor skillnad för oss.”

Chansningen blev lyckosam.

På Instagram meddelar nu Jerebko – som senast spelade med landslaget i EM 2013 – att han är redo för comeback i Blågult.

”Det var ett tag sedan. Eftersom jag är kontraktslös kommer jag representera mitt land i det kommande EM-kvalet. Stolt och hedrad över att representera Sverige igen”.

Sverige möter Turkiet den 20 februari och Nederländerna två dagar senare. I potten ligger en plats till EM 2022.