Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag är säker på att han skrattar åt mig”

Vanessa Bryant hyllar sin make och dotter på en minnesceremoni i februari 2020.
Foto: KATHY WILLENS / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: KATHY WILLENS / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: LARRY W. SMITH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Den avlidne basketstjärnan Kobe Bryant har nu formellt valts in i basketens Hall of Fame.

Ceremonin skulle egentligen ha hållits förra hösten men sköts upp på grund av pandemin. I fokus hamnade Kobe Bryants änka, Vanessa Bryant, som höll ett känslosamt tal i anslutning till ceremonin.

– Jag brukade alltid undvika att hylla honom offentligt för det kändes som han fick tillräckligt med sådant av supportrar världen över, och någon behövde ta tillbaka honom till verkligheten. Just nu är jag säker att på att han skrattar i himlen för att jag lovordar honom på en offentlig scen. Han vinner fortfarande, sade hon bland annat i sitt tal.

Kobe Bryant invald i Hall of Fame

Kobe Bryant var under många år en av NBA-basketens allra största stjärnor och ledde sitt Los Angeles Lakers till fem NBA-titlar under sina 20 år i ligan. Den 26 januari 2020 förolyckades han i en helikopterolycka i Södra Kalifornien. Förutom Bryant dog även hans 13-åriga dotter liksom ytterligare sju personer ombord på helikoptern.

– Hans statistik talar för sig själv. Kobe var i en liga för sig, han tog aldrig några genvägar när det kom till basketen och gav allting till idrotten. Nu är du i Hall of Fame och en sann mästare, sade Vanessa Bryant.

Bland övriga åtta basketstjärnor som valdes in märktes bland andra Tim Duncan och Kevin Garnett liksom Tamika Catchings som bland annat tog fyra OS-guld med USA.