Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Efter jätteskrällen: ”Vi kommer ändra taktik”

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Med Frida Eldebrink, 33, i spetsen skrällde Sverige och tog sig vidare till kvartsfinal i basket-EM.

Nu ska laget ta revansch mot Belarus.

– Vi kommer ändra taktik, säger Eldebrink.

Sverige hade två raka förluster mot Belarus och Spanien inför åttondelsfinalen mot Italien och var nästintill uträknade.

Men matchbilden blev en annan.

– Genom hela matchen kände vi att vi hade kontroll och att vi fick de frustrerade, det var det vi vill få fram. Vi hade kontroll och när det var några minuter kvar kände man ”gud vi vinner verkligen”.

– Det var en fantastik känsla och efter matchen var det nästan euforiskt, säger Frida Eldebrink som plockade 22 poäng i mötet som slutade 64–46.

Ställs mot Belarus: ”Vi har revansch att hämta”

Efter de två inledande förlusterna samlades det svenska laget. 

– Vi kände att vi inte hade fått ut max av vårt spel i de två första matcherna. Vi hade ett lagmöte där vi sa att vi måste gå ut och våga och bara köra, ta vara på vårt självförtroende och inte tveka. Det kändes det som vi verkligen gjorde allihopa när vi kom in på planen, det var en fantastisk känsla.

Hur firade ni?

– Det var firande i omklädningsrummet med riktigt god stämning. Det var roligt. Sen åkte vi tillbaka till hotellet och beställde lite pizzor som kom dit.

På onsdag väntar Belarus i kvartsfinal. När lagen möttes tidigare i turneringen vann Belarus med 78-54.

– Det ska bli kul, vi har revansch att hämta. Det gick inte alls som vi ville sist, nu kan vi rulla vidare på den här bollen från i går och fortsätta och känna en trygghet i det spelet. Den farten vi fick i anfallet kommer behövas mot Belarus.

Vad lärde ni er av första mötet?

– De är väldigt tunga. Lagledningen har tittat på väldigt mycket videos för att scouta. Vi kommer ändra taktik och vara lite tuffare än vad vi var sist.