Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter bilderna – fick hjälp av miljardären

Delonte West har levt på gatan de senaste åren.
Multimiljardären Mark Cuban äger Dallas Mavericks.
Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN
Delonte West spelade för Boston Celtics, Cleveland Cavaliers och Dallas Mavericks i NBA.
Foto: ELISE AMENDOLA / AP

Bilderna på förre NBA-spelaren Delonte West, 37, som levde på gatan oroade en hel basketvärld.

Nu har den tidigare stjärnan fått hjälp från multimiljardären Mark Cuban.

Och ett nytt jobb.

Guarden Delonte West gjorde åtta säsonger i NBA och tjänade drygt 150 miljoner kronor under sin karriär. Men de senaste åren har han levt som hemlös.

En film där West går tigger efter pengar och hjälp på gatan i Dallas fick i september stor spridning.

– De senaste timmarna har jag pratat med många som kan tänka sig att hjälpa Delonte. Vi försöker via basketvärlden ordna den professionella hjälp Delonte behöver. Det här är väldigt smärtsamt att se, sa hans förre collegetränare Phil Martelli enligt Yahoo

https://twitter.com/CallTcooks/status/1308507946175864832

Miljardären betalde behandlingen

Mark Cuban, ägare av klubben Dallas Mavericks, gav sig ut för att hitta Delonte West på uppdrag av Deltones mamma Delphina. På en bensinmack i Texas hittade multimiljardären Mark Cuban den tidigare basketspelaren. Delphina kunde samma dag återförenas med sin son på ett hotell.

Cuban lovade att hjälpa West. Ett löfte han hållit. Delonte West la in sig själv på ett behandlingshem, och Cuban stod för notan.

Fyra månader senare kommer det glädjande nyheter. 37-åringen har genomgått sin behandling och även fått jobb på kliniken i Florida som han själv behandlades på, skriver The Athletics Shams Charania.


https://www.instagram.com/p/CHIt9IsJBv2/