Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De får sparken efter bilderna på Bryant

Foto: LUCY NICHOLSON / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: INSTAGRAM / SPLASH NEWS / INSTAGRAM SIPA USA
Foto: SIPA USA/IBL

Vanessa Bryant stämmer Los Angeles County efter maken Kobes död. 

Nu uppger TMZ att två brandmän får sparken – efter att ha tagit bilder på basketstjärnans döda kropp. 

Det är snart ett och ett halvt år sedan Kobe Bryant omkom i en helikopterkrasch i Calabasas norr om Los Angeles. Även Bryants dotter Gianna och sju andra personer förolyckades, och flera delar av dödskraschen har varit föremål för utredning det senaste året. 

Piloten Ara Zobayan har pekats ut för att ha brutit mot säkerhetsprotokollet då han valde att lyfta med helikoptern trots de svåra väderförhållandena som rådde. 

Dessutom har blåljuspersonal som var på plats först vid olycksområdet anklagats för att ha tagit bilder på kropparna, som sedan spridits. 

Änkan Vanessa Bryant har stämt Los Angeles County för att ha inkräktat på den privata integriteten.

”Mrs. Bryant mår illa av tanken på att främlingar tittar på bilder på hennes avlidne make och dotter och fruktar att hon eller hennes barn någon gång kommer att konfronteras med de här bilderna på nätet”, stod det i stämningsansökan enligt ESPN.

Myndigheternas interna utredning verkar också nu ha kommit fram till att så var fallet. TMZ skriver att det i samband med domstolsförhandlingar dykt upp handlingar där det bekräftas att två brandmän ska få sparken för att ha tagit bilder på olycksplatsen. 

Får sparken efter bilderna på Kobe Bryant

Bilderna ska även ha skickats till en kollega, som därefter spred bilderna vidare. 

Vanessa Bryant har vid flera tillfällen delat med sig av sitt sorgearbete på Instagram. Kort efter olyckan i januari förra året skrev hon: 

”Det finns inte nog med ord för att beskriva vår smärta just nu. Jag känner tröst i att Kobe och Gigi både visste hur djupt älskade de var. Vi var så otroligt välsignade att vi hade dem i våra liv. Jag önskar att de kunde ha varit med oss för alltid”. 

Den här veckan väljs Kobe Bryant in i NBA:s Hall of Fame. Vanessa Bryant kommer enligt flera amerikanska medier att hålla ett tal på LA Lakers-ikonens ceremoni, där även Michael Jordan ska närvara.