Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Änkan slår tillbaka efter anklagelserna mot Kobe

Foto: LUCY NICHOLSON / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: INSTAGRAM / SPLASH NEWS / INSTAGRAM SIPA USA

I samband med Kobe Bryants bortgång tog en 18 år gammal våldtäktsanklagelse fart igen. 

Det får änkan Vanessa Bryant att gå i taket.

 ”Sådant beteende är anledningen till att oskyldiga svarta män hamnar i fängelse”, skriver hon i en Instagram-story enligt Fox News. 

Den förre NBA-stjärnan Kobe Bryant och hans 13-årige dotter Gianna omkom tragiskt i en helikopterolycka i januari 2020 och den förre storspelaren sörjdes världen över. 

I samband med det tog också gamla våldtäkts anklagelser fart och skådespelerskan Evan Rachel Wood kallade Bryant för en våldtäktsman i på sociala medier. 

Något som inte uppskattas av hans änka, Vanessa Bryant, som blev medveten om tweeten först nu - ett drygt år senare. 

”Din falska, okänsliga och förtalande tweet den 26/1 2020 är milt sagt otäck och störande”, skriver hon på Twitter enligt Fox News

Bryant har tidigare slagit tillbaka mot filmskaparen Abigail Disney som även hon kallat Kobe Bryant för våldtäktsman på Twitter. 

”Killen var en våldtäktsman. Hantera det”, skrev Disney då. 

Anklagelser från 2003

Det hela grundar sig i en 18 år gammal anklagelse då en 19 år gammal hotellmedarbetare i Chicago anklagade basketstjärnan för att ha våldtagit henne. Bryant medgav att han haft sex med kvinnan men nekade till brottet och åtalet lades sedermera ner.  

Kobe Byrant gjorde även ett offentligt framträdande tillsammans med Vanessa där de tillsammans dementerade anklagelserna.  

2005 tog kvinnan till civilrättsliga åtgärder mot Bryant och parterna nådde en förlikning utanför domstolarna. 

Orsaken till att oskyldiga fängslas

Att anklagelserna åter ser dagens ljus menar Vanessa Bryant är ett symptom av ett beteende som kan få långtgående konsekvenser för samhället. 

Ett sådant beteende är en del av anledningen till att oskyldiga svarta män hamnar i fängelse för brott de inte begått. En anklagelse gör inte någon skyldig”, skriver hon enligt Fox.   

Det är inte första gången Vanessa Bryant rutit ifrån i efterspelet efter sin makes bortgång. Hon har tidigare stämt helikopterbolaget för vållande till annans död samt polisen för att ha tagit privata bilder på de två döda kropparna.