Basebollstjärnan Fernando Tatis Jr. har straffats med en 80 matcher lång avstängning

Foto: DERRICK TUSKAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: NICK WASS / AP TT NYHETSBYRÅN

Basebollstjärnan Fernando Tatis Jr. har straffats med en 80 matcher lång avstängning efter att testat positivt för en otillåten substans.

Shortstopen Fernando Tatis Jr. är en av de klarast lysande stjärnorna på basebollhimlen. 23-åringens säsong är dock färdigspelad redan nu.

San Diego-spelaren har stängts av i 80 matcher efter att ha testat positivt för klostebol, en anabol steroid. Enligt Tatis själv har har fått i sig substanserna efter att ha tagit medicin mot ringorm.

Avstängningen börjar gälla omgående, vilket innebär att Tatis kommer att missa de 48 återstående grundseriematcherna samt hela slutspelet.

– Självklart är alla väldigt besvikna. Det här är någon som, från organisationens synvinkel, vi har investerat mycket tid och pengar i, sade San Diegos general manager A.J. Preller i samband med lagets match mot Washington.

Fernando Tatis Jr. har haft problem med en handledsskada under denna säsong, men i fjol var han en av ligans allra bästa spelare och togs ut i All Star-laget efter att ha noterats för 42 homeruns.

”Jag borde ha säkerställt att det inte fanns några otillåtna substanser i medicinen jag tog. Jag misslyckades med det. Jag har inga ursäkter för mitt misstag och jag skulle aldrig försöka fuska eller ringakta sporten jag älskar”, säger Tatis i ett uttalande.

Inför säsongen 2021 skrev Fernando Tatis Jr. på ett 14-årskontrakt med San Diego värt runt 3,5 miljarder kronor.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.