Joost van der Westhuizen i aktion. Foto: John Parkin / AP TT NYHETSBYRÅNJoost van der Westhuizen i aktion. Foto: John Parkin / AP TT NYHETSBYRÅN
Joost van der Westhuizen i aktion. Foto: John Parkin / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: Kim Ludbrook / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: Kim Ludbrook / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Kim Ludbrook / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: Kim Ludbrook / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: Kim Ludbrook / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Kim Ludbrook / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: / FACEBOOKFoto: / FACEBOOK
 Foto: / FACEBOOK

Barnens gripande brev till döde ikonen

Publicerad

Rugbylegendaren Joost van der Westhuizen gick nyligen bort, endast 45 år gammal.

Nu har hans två barn Kylie och Jordan skrivit var sitt brev till honom som visades upp på van der Westhuizens minnesgudstjänst.

"Kom ihåg att du betyder allt för mig", skriver dottern Kylie i sitt brev enligt Channel24.

År 2011 diagnostiserades Joost van der Westhuizen med den muskelnedbrytande sjukdomen ALS. De sista åren i sitt liv var idrottsikonen förpassad till en eldriven rullstol.

Den 6 februari avled han, endast 45 år gammal.

I fredags hölls det en minnesgudstjänst för van der Westhuizen. På plats var bland många andra hans två barn, sonen Jordan, 13 och dottern Kylie, 10. De båda barnen hade skrivit var sitt brev till sin pappa som visades upp under ceremonin.

Barnens båda brev

"Kära pappa. Tack för allt. Du är den bästa rugbyspelaren i världen. Jag vill bli den bästa idrottaren i världen, precis som du och då måste jag jobba hårt. Jag kommer alltid att älska dig till månen och tillbaka", skriver Jordan i sitt brev.

Kylie och Jordan.

Brevet, som skrevs innan Liverpools Premier Leaguematch mot Tottenham, avslutades med en Liverpoolhälsning.

"Snälla pappa, säg till gud att Liverpool måste vinna. You'll never walk alone. Jag älskar dig så mycket".

Dottern Kylies brev såg ut så här:

"Pappa, jag är ledsen över att du försvann, men du ville det. Jag vet att du har jättekul i himlen. Älskar dig pappa nummer ett, du kommer alltid att finnas i mitt hjärta. Jag älskar dig och ingen kan ändra på det. Jag kommer aldrig att glömma dig, du kommer alltid att vara med mig. Kom ihåg att du betyder allt för mig".

De båda breven berör nu människor över hela världen skriver bland andra Channel24 och The Telegraph.

Jordans brev.

Ikonisk idrottsstund

VM-guldet i rugby 1995 brukar klassas som ett av de största ögonblicken i sydafrikansk historia. Mot alla odds lyckades hemmalaget, stöttade av nyvalde presidenten Nelson Mandela, ta guldet. Joost van der Westhuizen var en av nyckelspelare i det ikoniska laget. Turneringen blev senare en amerikansk storfilm med Matt Damon och Morgan Freeman.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag