Balrog-tränaren petad: "Känns helt fel"

Publicerad
Uppdaterad
Bruno Lundberg är tillbaka i Balrog.
Tränarprofilen har plockats in som ny huvudansvarig efter klubbens svaga höstsäsong.
Mikael Öhman degraderas därmed till assisterande, vilket han inte är tillfreds med.
- Det känns helt fel, säger Öhman till SportExpressen.se.
Den senaste tiden har varit turbulent i Balrog, jumbolag i innebandyns superliga.
SportExpressen.se skrev redan innan jul om att det fanns spelare i laget som ville ha bort Mikael Öhman som tränare. Det gick så långt att forwarden Rickard Berg gick ut på sin Facebooksida och skrev ”Avgå Öhman!”.

Fick frågan i torsdags

Nu kan SportExpressen.se avslöja att Balrog gör en förändring på tränarsidan.
Bruno Lundberg plockas in som huvudansvarig, vilket blir hans tredje sejour i klubben. Den senaste slutade med att han fick sparken i mars 2009.
- Jag fick en förfrågan i torsdags. Jag funderade över helgen och vi kunde komma överens i måndags, säger Bruno Lundberg som kommer att finnas med i båset när Balrog möter Sirius i en viktig bortamatch i kväll.
Det kommer även höstens huvudtränare Mikael Öhman göra.
- Jag gillar att vara två, så det är bra att han kunde vara kvar. Det har gått väldigt fort så vi har inte hunnit snacka om rollbeskrivningar. Vi kommer att dela på det nu i början men tanken är att jag kommer ha huvudansvaret sedan, säger Bruno Lundberg till SportExpressen.se.

"Känns helt fel"

Mikael Öhman trivs inte alls med den nya situationen.
- Jag känner Bruno bra sedan tidigare och han kommer säkert bidra. Men han är inte den typen som har delat ansvar. Ring mig om en vecka så får vi se hur det ser ut då.
Hur ställer du dig till vara hans assisterande?
- Det känns helt fel.
Utöver Bruno Lundberg kommer Balrog till spel med två starka nyförvärv. Backstjärnan Kristian Talme är tillbaka i laget efter en misslyckad sejour i AIK. Dessutom har Balrog värvat Tjeckiens landslagsmålvakt, som så sent som för två veckor sedan tog en plats i VM:s all star team.
- Vi åker upp för att börja vinna. Det sticker vi inte under stolen med, säger Bruno Lundberg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag