Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Badou Jacks ilska: ”Har blåst mig på upprättelse”

Jean Pascal och Badou Jack inför förra matchen 2019.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Badou Jack tränar hemma i Las Vegas inför matchen – som nu inte blir av.
Foto: MAYWEATHER PROMOTIONS / BILDBYRÅN
Badou Jack, 37, skulle ta revansch, nu är det oklart vem han ens ska möta.
Foto: MAYWEATHER PROMOTIONS / BILDBYRÅN

NEW YORK. Badou Jacks titelmatch mot Jean Pascal är avblåst. 

Den svenske boxningsstjärnan skulle ta revansch på Pascal efter den kontroversiella förlusten i deras förra titelmöte – men nu har Jean Pascal åkt fast i ett dopingtest, med tre olika substanser.

”Han har blåst mig på min upprättelse”, skriver Badou Jack, 37, på Instagram. 

Det skulle bli Badou Jacks chans till revansch efter matchen i slutet av december 2019, när Jean Pascal tog WBA:s mästarbälte i lätt tungvikt på poäng. Jack-lägret menade att han blev bortdömd och hans agent Arash A Naderi sa att ”det var det värsta rånet jag varit med om”. 

Sedan dess har Badou Jack bara gått en uppvisningsmatch – på Mike Tysons seniorgala i vintras – men nu skulle han få chansen att ta tillbaka bältet (som är organisationens andrabälte under ”super champion”-titeln).

Men med bara en dryg vecka kvar till matchen i Miami den 6 juni kom Badou Jack alltså med beskedet i sociala medier tidigt på lördagsmorgonen, svensk tid. 

https://www.instagram.com/p/CPcA4sWhwou/?utm_medium=copy_link

”Vi misstänkte att han var smutsig förra gången, det var därför vi begärde vada-test inför den här matchen”, skriver Badou Jack på Instagram ihop med en bild där han nitar Jean Pascal. På bilden har Pascal tre tecknade sprutor i axeln.

– Vi är oerhört besvikna med samtidigt lättade då detta fusk kan få förödande konsekvenser inom denna redan otroligt tuffa sport, säger Arash A Naderi. 

Enligt boxningsskribenten Kevin Iole rör det sig om tre olika steroider som Jean Pascal testat positivt för.

https://twitter.com/KevinI/status/1398440640711520259?s=20

Svensken håller inte tillbaka i åsikterna om rivalen. 

”Han har blåst mig på min upprättelse, och blåst fansen som skulle bevittna den. En gång en fuskare, alltid en fuskare. Fegisar kan inte vinna utan att fuska, och hans karriär kommer alltid vara fläckad av det”

Badou Jack skriver att han ändå ska boxas den 6 juni som planerat, men frågan är vilket motstånd man hinner göra upp med på bara en vecka.

– Just nu håller Mayweather promotions på för fullt att hitta en motståndare. Med tanke på huvudmatchen kommer all världens ögon vara riktade mot ringen den 6 juni, så det är en stor möjlighet för boxare att synas på scenen. Det är nog största lockbetet för att hitta en gedigen motståndare, säger Naderi. 

Huvudmatchen är mellan boxningslegendaren Floyd Mayweather Jr och Youtubekändisen Logan Paul. 


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.