Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avslöjas på bilder – med knark och prostituerade

Tre nyheter att hålla koll på i dag.

En stor sexskandal skakar Ungern.

Zsolt Borkai - av landets största idrottsnamn genom tiderna - har roat sig med kokain och prostituerade, skriver den österrikiska tidningen Krone.

En anonym bloggare skriver dessutom att han använt statens pengar.

En vecka innan regionvalet i Ungern rör en stor sexskandal till det rejält för Győrs borgmästare Zsolt Borkai.

Borkai är en av landets största idrottslegendarer och var felfri när han tog OS-guld på bygelhäst 1988. Efter karriären har han varit ordförande i Ungerns olympiska kommitté och ägnat sig åt politik. Sedan 2006 är han Borgmästare i Győr och representerar det nationalkonservativa regeringspartiet Fidesz.

Avslöjas av bilder och videor

Nu har ett anonymt blogginlägg avslöjat vad Borkai ägnar sig åt när han är ledig.

En person som kallar sig för ”Djävulens advokat” har publicerat videor och foton som visar när Borkai våren 2018 satt på en yacht i Adriatiska havet tillsammans flera prostituerade kvinnor. 

Bloggens författare berättar om hur mycket Borkai betalat för resan och att han ska ha använt statens pengar. Dessutom skriver han att allt finns dokumenterat genom bilder och videor. 

”Det som händer i Ungern är helt osannolikt”, skriver frilansjournalisten Balazs Csekö på Twitter.

Borkai: ”Min familj vet om det”

Zsolt Borkai erkänner att det är han som förekommer på bilderna men hävdar att han inte använt statliga pengar till att resa och betala prostituerade.

– Jag gjorde ett misstag men det har gått lång tid och min familj vet om det. De står vid min sida. Jag finansierade inte dessa resor med statliga pengar, säger den 54-årige borgmästaren.

https://twitter.com/balazscseko/status/1180121759590359041?s=20

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.