Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avslöjar tunga tiden innan stjärnans död

Ekaterina Alexandrovskaya tillsammans med Harley Windsor.Foto: BILDBYRÅN

Alkoholproblem? Ett offer för människohandel? Arbete på strippklubb?

Frågorna är många men några av svaren på frågan om hur konståkaren Ekaterina Alexandrovskaya levde den sista tiden innan sin tragiska död kommer i en lång rapport från Daily Telegraph.

Ekaterina ”Katia” Alexandrovskaya, 20, dog i slutet av juli.

Den tidigare konståkaren hade tävlat för Australien i OS så sent som 2018 och avled efter ett högt fall. 

Intill kroppen hittades en lapp med texten ”I love” och polisen misstänkte inget brott i samband med dödsfallet.

”Jag kommer aldrig att glömma hur mycket vi har uppnått tillsammans och det kommer alltid finns nära mitt hjärta. Vila i frid, Katia”, skrev hennes paråkningspartner Harley Windsor på Instagram efter dödsbeskedet.

Nya detaljer om Alexandrovskaya

Efter händelsen skrev också flera medier om att Alexandrovskaya led av en depression och hade tvingats sluta med konståkning på grund av sin epilepsi men hennes död förbryllade också många.

– Jag har känt Katia sedan jag var fyra år gammal men jag förstår inte varför detta hände, sa hennes tidigare tränare Andrei Khekalo till RIA Sport enligt Daily Mail.

Nu har dock nya detaljer kommit fram i en utredning från Daily Telegraph som rör de sista åren innan Ekaterina Alexandrovskaya hittades död.

Som 16-åring flyttade hon från Ryssland för att representera Australien i konståkning men epilepsin som fick henne att sluta tävla är bara toppen av det stora isberget med problem.

Fick alkoholproblem efter pappans död

Alexandrovskaya led redan av depression innan diagnosen och efteråt tillbringade hon två veckor på ett sjukhus i Ryssland. I maj 2019 fick hon också minskat bidrag från den australiska olympiska kommittén och enligt ryska kanal 5 ska hon ha tvingats arbeta på en strippklubb för att få ihop ekonomin.

Utredningen tar också upp att Alexandrovskaya möjligen varit utsatt för ett slags trafficking när hon lämnade Ryssland för Australien för att paråka med Herley Windsor.

Enligt uppgifter ska hon ha blivit kontaktad av tjänstemän som var desperata efter en partner till Windsor. Det går inte ihop med IOK:s (Internationella olympiska kommittén) riktlinjer om att förbjuda idrottare under 20 år från att byta nation.

Dessutom berättar rapporten att Alexandrovskaya anlände till Australien utan sällskap av vare sig vänner eller familj och inte heller kunde tala engelska. Efter att hennes pappa dog fick hon också problem med alkohol.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.