Jenny Fransson är skadad och missar brottnings-EM. Foto: Sven LindwallJenny Fransson är skadad och missar brottnings-EM. Foto: Sven Lindwall
Jenny Fransson är skadad och missar brottnings-EM. Foto: Sven Lindwall
Jenny Fransson är skadad och missar brottnings-EM. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅNJenny Fransson är skadad och missar brottnings-EM. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN
Jenny Fransson är skadad och missar brottnings-EM. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Avbräcket: Fransson missar brottnings-EM

Publicerad

BROTTNING. Sverige har drabbats av ytterligare ett tungt återbud inför brottnings-EM i Novi Sad nästa vecka.

Jenny Fransson, OS-bronsmedaljör i Rio förra sommaren, är lårskadad och åker inte med till Serbien.

– Det var en medaljkandidat, så det är synd, säger damlandslagets förbundskapten Sara Eriksson Dikanda.

"Hoppas hon är tillbaka inom kort"

Fransson, som tävlar i 69 kilo, skadade sig under EM-lägret i Stockholm förra helgen. Hon väntar nu på en magnetkameraundersökning som ska avgöra hur allvarlig skadan är.

– Hoppas hon är tillbaka inom kort, säger Eriksson Dikanda.

Sofia Mattsson och Zakarias Tallroth står båda över EM för att satsa på VM i sommar. Johan Eurén har inte bestämt om han ska fortsätta karriären och saknas också i truppen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


3

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag