Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Augustsson: Umeå för litet för två elitlag

Ketil Kronberg - stjärna i tunna Dalen. Foto: Bildbyrån
INNEBANDY
Analys: MAGNUS AUGUSTSSON

FAKTA

VECKANS TRE HETASTE SPELARE
...enligt Magnus Augustsson
1) Magnus Svensson, Warberg
Ett måste för Warberg om de ska blanda sig i guldstriden framåt våren.
2) Peder Bodén, Dalen
Sex poäng i går och fruktansvärt viktig i Dalens tunna trupp.
3) Hammarby
Kul att division 2-laget vinner trots att de ställs mot Superligaspelare.


Hård konkurrens i Umeå

Peder Bodén gör sex poäng mot Falun. Dalen är alldeles för beroende av sina två stjärnor.

Augustssons analys:
Dalen har en fruktansvärt tunn trupp. Peder Bodén och Ketil Kronberg måste vara skadefria och i form, annars är Dalen ett bottenlag.
Problemet är att det finns två Superligalag i Umeå, staden är för liten för det och de konkurrerar ut varandra.
För innebandyns del hade det varit bättre om de gick ihop, då hade de varit ett topplag. Nu är de i stället två mediokra lag som urvattnar varandra.
Det är samma sak med att de finns för många Stockholmslag i Superligan. Därför kan jag känna att det skulle vara roligt om Västerås klarade sig kvar – det är viktigt för svensk innebandy att det finns en geografisk spridning.


En av artisterna är tillbaka

Magnus Svensson är tillbaka i Warberg och visade direkt sin klass.

Augustssons analys:
Magnus Svensson gör sin första hela match efter att ha haft skade- och sjukdomsproblem hela säsongen, och han gör mål och assists direkt.
Warberg har gått lite knackigt i år och blandat resultaten. Jag känner att även om Umeå är ett lag som Warberg ska slå med eller utan Svensson, så visar han hur fruktansvärt viktig han är för Warbergs spel.
Svensson är den sista pusselbiten i deras superfemma och han går in och levererar direkt, trots att han är matchotränad.
Får han köra på nu fram till jul kommer han bara att bli bättre och bättre och det är ett måste för Warberg.
Svenssons återkomst är också oerhört glädjande för svensk innebandy. Han är en av de stora artistnamnen vi har och de behövs.

Västerås kan klättra

Västerås tog sin andra seger i helgen. Nu gäller det att få rätt effekt av segern, då kan de klara sig kvar.

Augustssons analys:
De flesta har redan räknat bort Västerås, men nu tar de sin första seger på bortaplan mot Sirius i sudden. Det kan vara det sista dödsrycket om de ska klara sig kvar i Superligan.
Den här segern kändes nödvändig för Västerås, nu får de lite självförtroende och kan kanske börja knipa lite fler poäng. Det sätter press på lagen ovanför och kan Västerås få rätt effekt av den här segern kan de göra det jämnt i botten.
I så fall får Järfälla och Tyresö/Trollbäcken se upp.

Fel av Balrog att hjälpa Huddinge

Hammarby skulle möta Huddinge i division 2. I stället ställdes de mot halva Balrog.

Augustssons analys:
Huddinge är Balrogs farmarlag och jag kan tycka att det är jättebra att man utnyttjar farmarlag för att ge skadade eller matchotränade spelare en chans att komma in i det.
Däremot känns det fel att, bara för att det är uppehåll i Superligan, plocka ner hela laget och på det sättet kanske sabba för ett annat lag. Nu tycker man nästan att det var bra att Hammarby vann, så man undvek den effekten.
Andra föreningar kanske satsar jättemycket för att klättra i seriesystemet och tappar de då poäng i en match bara för att motståndarna plockat ner elitspelare känns det fel. Då kanske de får vänta ett helt år till på att gå upp.
Förbundet måste sätta upp regler för hur det här ska skötas, att man likt hockeyn kanske får plocka ner tre spelare plus juniorer till farmarlagsmatcherna.

Av Magnus Augustsson
Har ett SM-guld och tre VM-guld. Gjorde otroliga 91 poäng på 58 landskamper. Räknas som en av världens bästa innebandyspelare genom tiderna. Nu är han innebandyexpert i SPORT-Expressen.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!