Foto: Robin Nordlund
 Foto: Robin Nordlund

"Att vänta barn känns fantastiskt"

Publicerad
Uppdaterad
10 frågor till FRIDA ÖSTBERG, en av Sveriges största damfotbollsspelare som nu väntar tillökning och lägger skorna på hyllan.
Gratulerar. Hur är känslan nu helt spontant?
- Tänker man bara på att man väntar barn så känns det helt fantastiskt. Vi är jätteglada, samtidigt kanske man hade velat vara med och bidra med fotbollen lite längre. Men så kan det vara.
När väntar ni tillökningen?
- I december.
Kan du ta ett steg tillbaka redan nu och se tillbaka på din karriär?
- Jag tror att man kommer förstå allt bättre en dag längre fram. Men man har ju guldkorn och fina minnen, inte bara stora titlar utan också relationer och energin man kan uppleva i ett omklädningsrum. Det kommer man att sakna, men det slutar väl med att man är med och harvar i korplaget här.
Vad värderar du högst?
- Det har varit en otrolig resa, men första SM-guldet 2000, VM-silvret och Champions League-segern 2003. Men framför allt alla vänner, de man spelat med känner mig kanske bättre än familjen gör.
Trots att du tagit beslutet nu, så har du ändå flaggat för en comeback.
- Ja, precis. Det finns väl en öppning för 2011. Känner man suget så är det i alla fall inte ett absolut nej. Men nu vet man ju inte hur livssituationen kommer att se ut.
Kan du tänka dig att kliva in i en ny roll inom fotbollen?
- Jo, absolut kan jag tänka mig att göra det. Jag hoppas ju att kunna vara med och bidra på något sätt även i framtiden. Det finns inga direkta planer i dag men nog ser man det.
Är du ett tränarämne?
- Ja, det finns ju flera olika typer av tränare men jag måste väl landa lite i mig själv först innan man känner vart man är. Helt klart tror jag i alla fall att alla erfarenheter är bra erfarenheter.
Du är från trakterna kring Örnsköldsvik ursprungligen. Blir du kvar i Umeå eller flyttar du hem nu?
- Det är ju det man inte vet riktigt. Min kille satsar väldigt mycket på sitt jobb i Holland och just nu ser det ut som att det blir en hel del pendlande för mig. Om vi bosätter oss där? Ja, man ska aldrig säga aldrig.
Nu lämnar du Umeå mitt i säsongen. Vad ska du göra resten av sommaren?
- Vi har varit en hel del i stugan nu med mamma och pappa. Sedan blir det en sväng ner till killens stuga i södra Sverige också.
UIK har spel i Champions League att se fram emot inför hösten. Hur tror du klubben klarar sig utan dig?
- Som spelare hittar man väldigt mycket motivation och drivkraft i Champions League. Vi har haft en generationsväxling och det finns inte ekonomi för att värva äldre etablerade spelare längre, så jag tycker det ser spännande ut nu när vi får jobba med egna truppen. Det finns många yngre duktiga tjejer och potentialen är enorm i truppen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag