Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Artistens miss – i hyllningen: ”Nej!”

Sarah Sjöströms meritlista är enorm. 

Det fick Silvana Imam erfara när hon tog på sig det otacksamma uppdraget att rabbla simstjärnans alla medaljer mitt under ett framträdande på Idrottsgalan. 

Den svenska rapparen Silvana Imam var i allra högsta grad del av det svenska idrottsåret 2021. Imam gav ut inte mindre än två mästerskapslåtar, dels ”Känslan” till basket-EM och ”Vinner med hjärtat” som var Sveriges officiella OS-låt. 

Och när Idrottsgalan drog i gång i SVT under måndagen var det just Silvana Imam som inledde showen. I en övergång mellan ”Känslan” och hiten ”Vikken Då” gick rapstjärnan ifrån den vanliga texten och ropade: ”Sarah Sjöström”. 

Därefter började hon rabbla simstjärnans meriter. Och det har ju blivit en hel del medaljer för Sjöström genom åren, och uppgiften att hålla rätt på alla blev Imam övermäktig. 

Missen om Sarah S

”Ett OS-silver...”, inledde Imam innan hon kom på sig.

”Två... nej! Ett OS-guld, två OS-silver och ett OS-brons!”. 

Silvana Imam avslutade med att framföra ”Vinner med hjärtat” tillsammans med Lune, och även där smög hon in olika medaljmeriter. Men den gången gick det bättre, när hon bland annat slog fast att Armand Duplantis vunnit ett OS-guld och ett VM-silver. 

Se även: Intervju med Sarah Sjöström från röda mattan

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.