Foto: Nils Jakobsson
 Foto: Nils Jakobsson

Ara Abrahamian siktar på OS i London

Publicerad

För fyra år sedan stod han för en av de största OS-skandalerna genom alla tider.

Nu har brottaren Ara Abrahamian bestämt sig: Han siktar på OS i London i sommar.

- Jag har lagt det där bakom mig, jag tänker inte ens prata om OS i Peking, säger Abrahamian.

Ara Abrahamians protest i Peking gjorde honom känd över hela världen.

I protest mot, i hans ögon, mutade domare valde han att lämna kvar sin OS-bronsmedalj på brottarmattan.

Sedan var en lysande karriär slut - trodde alla.

Men Ara Abrahamian har nu bestämt sig för att satsa mot OS i London i sommar.

"OS som gäller"

Efter en tids spekulationer bekräftade han satsningen själv på en presskonferens på måndagen.

- Jag är antingen på eller av. Om jag bestämmer mig för någonting är det 100 procent som gäller. Jag kommer köra hela vägen. Det är OS som gäller. Det är London jag siktar på, säger Ara Abrahamian, som måste klara av ett OS-kval för att få åka till London.

I april förra året var han inblandad i en bilolycka i Moskva, vilket han fortfarande lider av.

Men det ska inte påverka hans OS-satsning enligt Ara själv.

- Fotskadan stör mig inte alls i brottningen, jag känner bara av den i styrketräningen. Jag har inte kunnat springa sen bilolyckan. Men det fungerar, det är inga problem – inte i brottningen.

"Alltid haft en dröm"

Nu siktar han alltså på ett sista försök till ett OS-guld.

- Jag har alltid haft en dröm. Jag har varit nära ett OS-guld två gånger, det är själva OS som driver mig. Jag har en stor inre drift och helt plötsligt kan jag väcka den. Den får mig att må bra. Jag njuter av vartenda träningspass. Jag har gjort den här resan, jag vet vad som krävs, men när jag har bestämt mig går jag full fart.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


3

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag