Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Är förkrossad – i går kom chockbeskedet”

Foto: ANTON ENERLÖV / ANTON ENERLÖV
Foto: SVEN LINDWALL

Prognosen för Hannah Ekwalls bröstcancer såg positiv ut. 

Men i veckan kom beskedet att cancern spridit sig till levern. 

”Vi hoppas på mirakel nu”, skriver maken, tv-profilen Patrick Ekwall, i ett inlägg på Instagram.

Det var tidigare i våras som frisören Hannah Ekwall, 38, fick reda på att hon drabbats av bröstcancer. I somras publicerade tidningen Femina en intervju som Hannah och hennes make Patrick Ekwall, tv-profil och sportjournalist, gjort för Cancerfonden. 

– När jag kom dit (till sjukhuset) hade de precis fått mina provsvar. Läkaren såg på mig och berättade att jag har bröstcancer. Det var fruktansvärt. Jag trillade ihop på golvet och sa att de måste ringa min man, sa Hannah Ekwall. 

Patrick Ekwall, 55, befann sig i hemmet när han nåddes av beskedet och berättade för Cancerfonden att det svåraste till en början var att hantera ovissheten. 

– Jag satt i bilen på några sekunder och åkte mot sjukhuset. Tankarna rusade: Varför var jag inte där när hon fick beskedet? Vad kommer hända nu? Ska Hannah dö?, sa Patrick Ekwall till Cancerfonden. 

Paret fick dock veta att cancern inte spridit sig vidare till andra delar av kroppen, och att prognosen var god. 

Ekwall: ”Det ser inte särskilt bra ut”

Men i veckan tog den positiva utvecklingen en tung vändning. I ett känslosamt inlägg på Instagram berättar Patrick Ekwall om chockbeskedet . 

”Jag är förkrossad. Min fantastiska fru Hannah Ekwall har krigat sig genom åtta månaders bröstcancerbehandling och alla var övertygade om att allt gått bra. I går kom chockbeskedet att cancern spridit sig till levern och kanske andra delar av kroppen. Tyvärr, ser det inte alls särskilt bra ut”, skriver Ekwall

Hannah Ekwall skriver så här i ett inlägg:

”Jag väntar på svar på fler röntgenundersökningar om det finns på ännu fler ställen. Ingen kan säga hur lång tid jag har kvar. I värsta fall månader. I bästa flera år. Jag kommer börja med cellgifter på tisdag för att bromsa förloppet o ge mig mer tid”. 

Hannah och Patrick Ekwall har sedan tidigare startat en insamling till förmån för cancerforskning.

Patrick Ekwall som godkänt att SportExpressen citerar inläggen på Instagram.

https://www.instagram.com/p/CIGWdM7Fq2Q/

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.