Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Kommer vara en chock för hela staden framöver”

Patrik Johansson.
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Åtta personer vårdas på sjukhus efter att en person gått till attack med tillhygge i Vetlanda.
Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Vetlanda BK närmade sig Göransson arena i Sandviken.

Då började uppgifterna om dådet i hemstaden nå spelarna som strax skulle möta Sandviken i den första SM-kvartsfinalen.

– Det kommer nog vara en chock för hela stan en tid framöver, säger mittfältaren Patrik Johansson.

En man gick till attack med ett tillhygge på Vetlandas gator under onsdagen och polisen utreder eventuella terrormotiv bakom dådet som gjorde att åtta personer fick föras till sjukhus.

Samtidigt som attacken ägde rum var stadens stora bandylag – Vetlanda BK – på väg till Sandviken för att spela SM-kvartsfinal i bandy.

– Det var väldigt obehagligt. Det var precis när vi började rulla in mot Sandviken som vi började läsa vad som hade hänt, berättar Vetlandas Patrik Johansson.

– Vetlanda är en liten stad och alla känner alla. Vi började få höra uppgifter om vad nära och kära hade sett och alla ville ringa hem och kolla så att alla hade klarat sig. Det blev en otroligt speciell uppladdning inför matchen.

Patrik Johansson efter dådet i Vetlanda

Patrik Johansson berättar att alla fick tag i sina familjemedlemmar innan matchen startade.

– Vi hade ett snack i omklädningsrummet och jag tycker att våra tränare gjorde det fantastiskt bra. Alla fick säga vad man kände och helt enkelt prata om det. Sedan bestämde vi att om man mår dåligt så får man säga det, det är helt okej att må dåligt och inte spela. Annars lägger vi undan telefonerna och fokuserar på matchen, så får vi ta det efteråt.

Vetlanda var nära att skrälla sig till en seger i den första kvartsfinalen men Sandviken vände till sist och vann med 5-4. Patrik Johansson tycker att laget lyckades fokusera trots den oroliga uppladdningen.

– Jag tycker att vi gör en bra insats och får en bra start på matchen efter deras tidiga hörnmål. Även när de gör 5-3 kämpar vi vidare och är extremt nära att få in ett kvitteringsmål och ta det till förlängning. Det är surt, för det är 1-0 i matcher till dem ändå men jag tror alla känner att vi har chansen att skaka om dem.

– Man får så klart höra mycket berättelser och det är många som känner folk som har sett saker. Det kommer nog vara en chock för hela stan en tid framöver. Vi får se hur vi får jobba med det. Vi hoppas att alla överlever.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.