Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Är allvarligt skadad efter masskraschen

Foto: MATEUSZ JANUSZEK VIA WWW.IMAGO-IMAGES.D / IMAGO IMAGES/NEWSPIX WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: FOTOREPORTER SIROTTI STEFANO, VIA WWW.IMAGO- / IMAGO IMAGES/SIROTTI WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Den nederländske cyklisten Fabio Jakobsen är fortfarande försatt i koma med allvarliga skador efter kraschen i världstourtävlingen Tour de Pologne i Polen.

Dylan Groenewegen, som var den som föranledde olyckan med en aggressiv spurt, hoppas att hans landsman tillfrisknar.

”Jag finner inte ord som beskriver vad jag känner för Fabio och de andra som drabbades av kraschen”, skriver Dylan Groenewegen på Twitter och tillägger:

”Just nu är Fabios hälsa det viktigaste, jag tänker på honom hela tiden.”

Masskraschen skedde på upploppet av onsdagens inledande etapp av världstourtävlingen Tour de Pologne i Polen. Dylan Groenewegen var i ledning på upploppet när Fabio Jakobsen var på väg förbi. Då stängde Groenewegen Jakobsens väg och den sistnämnde kraschade, i hög hastighet, in i reklamskyltarna och skadades allvarligt. Även några andra cyklister kraschade, men inte med lika allvarliga skador.

Fortsatt försatt i koma

Jakobsen, som tilldelades segern i loppet, opererades under natten mot torsdagen, framför allt med allvarliga ansiktsskador. 23-åringens belgiska stall Deceuninck–Quick-Step har meddelat att läget är ”allvarligt men stabilt”. En beskrivning som är något mer positiv än vad tävlingsläkaren Barbara Jerschina gav under onsdagen då läget beskrevs som livshotande.

Enligt cykelstallet har undersökningar av Jakobsen inte visat på några hjärn- eller ryggradsskador.

”Men på grund av digniteten av hans många skador är han fortsatt försatt i koma och kommer att vara under nära observation på Wojewódzki-sjukhuset i Katowice de kommande dagarna”, skriver Deceuninck–Quick-Step i ett pressmeddelande.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.