Foto: Usa Today Network / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: Usa Today Network / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

Anton Forsberg fick göra säsongsdebut

Publicerad

ANAHEIM. Anton Forsberg, 24, fick göra säsongsdebut i NHL i natt, svensk tid, när Columbus gästade Carolina.

Men svenskarna i Hurricanes gjorde livet surt för Forsberg.

Victor Rask hade tre poäng, ett mål och en assist. Men då ska sägas att Rasks mål kom i tom kasse i slutminuten.

- Anton såg bra ut. Vi gjorde ett bra jobb med att ha mycket trafik framför honom, säger Victor.

Columbus kallade upp Anton från farmarlaget Cleveland Monsters i AHL i måndags och sedan man förlorade andremålvakten Curtis McElhinney på waivers till Toronto under tisdagen har Forsberg, som har förflutet i Modo, en stor chans att bli inhoppare för Sergej Bobrovskij under resten av säsongen.

Det här var Anton Forsbergs 10:e match i NHL och alltså den första för säsongen.

Han har spelat 21 matcher i AHL och har där en räddningsprocent på 93,0 och ett snitt på 2.16 insläppta mål per match.

Usel publiksiffra i Carolina

Mot Carolina i nattens match räddade han 23 skott.

För Carolina var det två jätteviktiga poäng i kampen kring slutspelsstrecket, där man nu har häng på Philadelphia, som innehar den andra och sista wild cardplatsen.

Hurricanes är tre poäng efter Flyers, men har två färre matcher spelade.

- Allt handlar om att vi ska ta oss till slutspel nu. Vi måste vinna många matcher framöver, men självklart är play off vårt mål, säger Victor Rask.

Han utnämndes till banans bäste spelare i PNC Arena.

Elias Lindholm spelade fram Jordan Staal till det matchavgörande 4-3-målet efter knappt fyra minuter av den tredje perioden.

Men allt var inte klang- och jubel i Carolina den här kvällen trots de två poängen.

Publiksiffran var usel, det kom bara 9351 åskådare till matchen.

Hos Columbus hade Alexander Wennberg en assist.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag