Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ännu en rasistskandal uppdagad på läktaren

Det är dags att lista fansens vecka igen. Vilka har utmärkt sig mest, bäst och vem eller vilka har skämt ut sig? SportExpressen.se:s Nils Montan-Lund sätter getingbetyg på de hetaste händelserna.

 


Oskarshamnsfansen

KOMMENTAR: Sällan har väl så mycket handlat om Oskarshamnsfansen på så kort tid. I lördags fick man huvudtränaren Fredrik Söderström att coacha i en rosa kavaj, som sedan auktionerades ut som stöd till bröstcancerkampanjen. När sedan mesta mästarna Djurgården kom på besök på fredagskvällen gick Oskarshamnsborna man ur huse. De 3 369 åskådarna bjöd på ett mäktigt tifo över hela läktarsektionerna och publiksiffran var den högsta någonsin i Arena Oskarshamn. Det har aldrig varit ett sådant tryck i den hallen. Men hockeyfestenblev snabbt till en baksmälla och förlust med 0-1. Men vad gör väl det när man får den äran att toppaden här listan. Sträck på er alla IKO-fans där ute!

 Malmöfansen

KOMMENTAR: Nu pratar vi både fotboll och ishockey, även om det handlar om två allsvenska lag med helt olika status. De himmelsblå fansen leder publikligan i fotbollens allsvenska och Redhawkssupportrarna lyfter mot skyn och toppar densamma i HockeyAllsvenskan -trots att de sistnämnda är långt ifrån finrum och guldstrider. Det är oerhört imponerande och visar hur stark Malmö är som idrottsstad och att supportrarna är trogna i alla väder.

 

 


 


Den galna Malmösupportern

KOMMENTAR: Ett hedersomnämnande också till den galna Malmösupportern Johan Svensson, mer känd som MrMadhawk, som reser land och rike runt för attfölja sitt älskade hockeylag i vått och torrt och bloggar underhållande om detta.Under onsdagskvällens matcher i HockeyAllsvenskanskänkte han 50 kronor per mål under onsdagskvällens matcher i HockeyAllsvenskan. Slutsumman: 700 kronor till Rosa Bandet-kampanjen. Ett mycket hedersamt initiativ.

 


Glada guliganer

KOMMENTAR: Ett gäng guliganer (Elfsborgssupportrar, alltså) tog emot och firadesina spelare vid hemkomsten efter 3-2-vinsten borta mot Mjällby. Spelarna själva var så nervösa under bussresan tillbakaatt manknapptvågade knappt följa mötetkällan till nervdallret:Malmö-Örebro, som slutade 1-1. Efter slutsignalen där var lyckan och lättnaden total och välkomstdelegationen förstärkte givetvis den känslan. Bara man intejublade för tidigt...

 De försvunna Malmöfansen

KOMMENTAR: Hur stark Malmö än är som idrottsstad så är det ett lag man helt glömt bort: LdB Malmö toppar Damallsvenskan och kan spela hem ännu ett guld om man tar minst en poäng mot förhandsfavoriterna Tyresö med spelare som Marta, Caroline Seger, Vero Boquete och Lisa Dahlkvist. Men var är publiken? Hemmasnittet på 827 betalande per match är långt ifrån värdigt ett potentiellt mästarlag. Tyresö har mer än det dubbla.

 Rasisterna

KOMMENTAR: Så har ännu en rasistskandal uppdagats på våra fotbollsläktare. Nu har en förmodad Chelseasupporter fastnat på bild i full färd med att göra ap-gester mot Manchester Uniteds Danny Welbeck. Det är så oerhört lågt och tröttsamt. Tidigare i år stängde dessutom just Chelsea av en supporter på livstid efter att denne erkänt rasistiska tillmälen mot förre anfallsstjärnan, Didier Drogba.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!