Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Anne Wafula Strike fick sitta i sin egen urin

Anne Wafula Strike Foto: Annestrike.org
Foto: Annestrike.org

Anne, 42, rasar mot ett tågbolag efter att ha tvingats till en tre timmar lång resa utan en toalett anpassad för funktionshindrade.

Hon tvingades sitta i sitt eget urin.

– Jag blev fullständigt rånad på min värdighet, säger hon till The Guardian.

Anne Wafula Strike, 42, kan inte använda sina ben efter att ha insjuknat i polio som tvååring.

Efter att ha kommit till Storbritannien som 31-åring inledde hon en karriär inom rullstolsracing.

Hon har belönats med medlemskap i den brittiska imperieorden efter sina insatser inom parasport och olika välgörenhetsprojekt.

Rasande attack mot tågbolaget

Efter att ha deltagit i ett styrelsemöte med det brittiska idrottsförbundet tog hon tåget från Coventry till Stanstead flygplats utanför London.

Under tågresan behövde hon uppsöka toalett - men insåg då att det inte fanns en toalett anpassad för funktionshindrade toalett som fungerade.

Hon kunde inte heller ta sig till en annan toalett då gångarna var för smala för hennes rullstol.

Anne Wafula Strike rasade mot tågbolaget på Twitter och tvingades till slut sitta i sitt eget urin.

– Jag blev fullständigt rånad på min värdighet. Jag skulle vilja fråga tågbolaget när jag kan få den tillbaka, säger hon till The Guardian.

"Försökte dölja urinlukten"

Anne Wafula Strike berättar för tidningen att hon försökte täcka sitt ansikte med tröjluvan för att undvika att bli igenkänd.

– Att ha tillgång till en toalett, framför allt i ett utvecklat land som Storbritannien, är en grundläggande rättighet. Jag försökte dölja urinlukten genom att spruta parfym över mig själv. När jag till slut kom hem efter min mardrömsresa så skrubbade jag mig själv ren i duschen och slängde mig på sängen och grät i flera timmar, säger hon.

Till slut bestämde sig paralympicsstjärnan att gå ut offentligt och berätta om händelsen, eftersom hon vill hjälpa andra funktionshindrade människor som vill bidra till samhället men som saknar möjligheter till det.

– Hela incidenten fick mig att känna att jag inte kan spela en aktiv roll i samhället och att jag bara borde gömma mig bakom en dörr. Att tvingas sitta i mitt eget urin förstörde min självkänsla och mitt självförtroende, säger hon.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!