Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Anna Lindberg slutar som förbundskapten för landslaget i simhopp

Foto: HANNA BRUNLÖF
Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

Efter bara fyra månader som förbundskapten i simhopp väljer förra storstjärnan Anna Lindberg att hoppa av sitt uppdrag.

– Anna har gjort en helhetsbedömning och bestämt sig för att kliva av, säger Simförbundets sportchef Ulrika Sandmark i ett pressmeddelande. 

– Jag har en tydlig bild av hur jag tycker vi ska arbeta för att skapa bästa möjliga förutsättningar för svensk simhoppnings elitverksamhet. Tyvärr finns det inte förutsättningar för mig att kunna göra det i dagsläget och då väljer jag att kliva av min roll, säger Lindberg i ett pressmeddelande från Svenska simförbundet.

Anna Lindberg tog sex EM-guld under en lång karriär och deltog i fem OS. Hon tillträdde som förbundskapten den 1 november i fjol och hade kontrakt över OS i Paris 2024.

Simförbundets sportchef Ulrika Sandmark kommer att ta över Lindbergs arbete som tillförordnad förbundskapten.

– Anna har gjort en helhetsbedömning och bestämt sig för att kliva av. Vi ville gärna se att hon stannade på sin post, men respekterar hennes beslut och hoppas att vi kan hitta samarbetsformer framöver där vi inom svensk simidrott kan få ta del av hennes kompetens gällande elitidrott och ledarskap, säger Sandmark.