Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anna Brolins oro: ”Rädd på riktigt”

Anna BrolinFoto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Anna Brolin med maken Jesper Rodhborn.Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Anna Brolin har genomgått vad hon själv kallar för "de värsta dygnen i livet". 

Hennes två månader gamla son blev nyligen inlagd på sjukhus med RS-virus och de senaste dagarna har hon spenderat på sjukhuset med barnet. 

Nu har de fått permission och Brolin tackar såväl vården som alla de som stöttat familjen de senaste dagarna - och hon skickar en uppmaning till alla föräldrar i samma sits. 

– Tveka inte att söka vård, åk hellre in en gång för mycket än för lite, säger hon. 

Det var i slutet av förra veckan som Anna Brolin och maken Jesper Rodhborn fick åka in till sjukhuset sedan deras barn som föddes i slutet på december blivit sjuk. 

På sjukhuset fick de beskedet att sonen (som ännu inte fått något namn) drabbats av ett RS-virus och de fick med sig en inhalator hem och uppmanades av läkarna att åka in igen om det blev värre. 

Anna Brolin vände sig till Instagram för att fråga sina följare om råd. Det hjälpte henne och Rohdborn att fatta beslutet att åka tillbaka till sjukhuset med sonen. 

Brolin tackar för allt stöd familjen fått

Väl tillbaka på Södersjukhuset i Stockholm så tog läkarna beslutet att lägga in sonen. Därefter har Brolin spenderat de senaste dagarna på sjukhuset tillsammans med sin bebis. 

Hon har dokumenterat tiden på Instagram och på sin blogg. 

https://www.instagram.com/p/BgL_WqnDBL6/?hl=sv&taken-by=annabrolin

Brolin vittnar om oron hon har känt men hon berättar även om hur tacksam hon är gentemot såväl vården som de som stöttat familjen under den här tuffa perioden. 

– Vi visste inte hur hårt RS-viruset kan slå på små bebisar men att vi är oerhört tacksamma för den vård vi fått och för allt stöd som strömmat in, säger hon. 

Anna Brolin: "De värsta dygnen i livet"

Tiden på sjukhuset har varit upp och ner. På måndagen, den fjärde sjukhusdagen, delade Brolin med sig av en bild där sonen ler för första gången sedan han blev inlagd. 

https://www.instagram.com/p/BgPMIaPlTSe/?hl=sv&taken-by=annabrolin

Men efter det här kom vad Anna Brolin kallar för "livets värsta natt". 

Under natten mot onsdagen kämpade sonen rejält med andningen och vårdpersonalen slet med att hitta en lösning på problemet. 

"När man känner att även sköterskorna stundtals också kände lite förtvivlan då blir man rädd på riktigt och de där otänkbara tankarna kryper fram… Tänk om.. det inte går vägen… Snacka om att ingenting annat än att få hem ett friskt barn spelar roll då", skriver hon på sin blogg som ligger på TV4:s sajt. 

Men vid klockan sex på morgonen fick de hjälp av en specialläkare och efter tio timmar av kamp blev sonen lugn och läkarna kunde avlägsna den syrgasgrimma som hjälpt honom med andningen. 

"När alla slangar och apparater är bortkopplade är det som att få se sin bebis pånyttfödd. Tacksamheten mot typ allt och alla har infunnit sig och nu pustar vi ut ett slag", skriver Brolin på Instagram

Brolins uppmaning till alla föräldrar

Efter den lyckade behandlingen på onsdagsmorgonen fick familjen permission från sjukhuset och har kunnat åka hem. När SportExpressen når Brolin säger hon att hon fortsatt är skärrad, men oerhört tacksam för allt stöd de fått och den vård som sonen fick under sin tid på Södersjukhuset. 

Anna Brolins bild från sjukhuset.Foto: PRIVAT

Till sist vill Brolin, rik av den erfarenhet hon nyss fått, skicka en uppmaning till alla föräldrar med små barn. 

– Det jag gärna skickar med till alla bebisföräldrar där ute som misstänker detta - tveka inte att söka vård, åk hellre in en gång för mycket än för lite, säger hon. 

Anna Brolin har i många år varit sportankare i TV4 och programlett sändningar från flera stora evenemang, så som fotbolls-EM och friidrotts-VM. 

SportExpressen har fått tillåtelse av Anna Brolin att använda bilder och citat från hennes blogg och Instagramkonto. 

Detta är RS-viruset

RS-virus är en förkortning av respiratoriskt syncytievirus. RS-virus smittar lätt och de flesta barn blir smittade någon gång under sina första två år. Infektionen är vanligare under vinterhalvåret. Vuxna och äldre barn får oftast inga större besvär. Det är framför allt barn som är yngre än ett år som kan bli ordentligt sjuka. 

 

Symtom: 

Barnet har snuva. Yngre barn får ofta snuva med segt slem.

• Barnet hostar.

• Barnet har lindrig feber, cirka 38-38,5 grader.

• Ögonen kan bli irriterade och röda.

 

Då ska du söka vård för ditt barn: 

• Barnet har symtom på en infektion med RS-virus och tillhör en riskgrupp. 

• Barnet verkar mycket trött och du får inte samma kontakt med barnet som vanligt.

• Barnet har ansträngd andning, till exempel snabb eller ytlig andning.

• Barnet är blek eller blåaktig i huden. Det blåa kan synas mest på läpparna och under naglarna.

• Barnet inte orkar äta eller dricka.

 

Du ska genast ringa 112 om barnet drabbas av andningsuppehåll. 

 

Källa: Vårdguiden

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.