Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Andrew Brayshaws nya liv efter skandalbilden

Den uppmärksammade bilden.
Andrew Brayshaw. Foto: INSTAGRAM

AFL hamnade i Australiens blickfång efter en av de mest omdiskuterade tacklingarna på länge.

Men Andrew Brayshaw har själv förlåtit rivalen Andrew Gaff. 

Det var en smäll som skakade om den australiska fotbollen. Fremantle Football Club-spelaren Andrew Brayshaw fick en så pass hård råsop från West Coasts Andrew Gaff att han inte kunde äta fast föda på en månad.

Gaff blev avstängd i åtta matcher och förvandlades till ett slags nationell syndabock, en symbol för osportsligt beteende. Det var till och med tal om att han skulle åtalas i civilrätt.

”Finns inget ont blod”

Men Brayshaw, 19, har i alla fall förlåtit mannen som knäckte hans käke. Han och Gaff tog en runda golf tillsammans och pratade ut.

– Jag lärde känna honom som människa. Det var bra att vi fick gå den där rundan. Det finns inget ont blod mellan oss. Vi är båda nöjda med att bara gå vidare. Jag har definitivt gjort det. Den senaste månaden har jag inte alls tänkt på det, säger Brayshaw enligt sajten News.com.  

– Jag har inte varit hos läkaren på ett tag. Jag har inte haft ont i munnen eller käken. 

Har tappat ett halvt kilo

Brayshaw var dock rädd att han skulle tappa i vikt när han inte kunde inmundiga solid föda. Men det behövde han inte vara – sedan augusti har han sammanlagt bara tappat ett halvt kilo. Fem av hans tänder satt lösa efter smällen, och där är det fortfarande oklart om han kommer att behöva ersätta dem.

– Jag har en tid med min tandläkare i december, och då ska vi testa. Tänderna är kvar och på rätt ställe, men det handlar om nerverna. Jag är ju ganska ung, så tandläkaren är mer hoppfull än väntat kring att nerverna ska hålla, säger Brayshaw. 

”Får leva med skammen”

Trots att Brayshaw förlåtit Gaff lever minnet av smällen vidare. När händelsen var färsk kom AFL-legendaren Leigh Matthews med en hård dom över den unge spelaren. 

– Brayshaw kommer att känna av en viss plåga under en vecka eller två, sen kommer han att må bra. Men Andrew Gaff kommer att få leva med skulden och skammen i resten av sitt liv, sa Matthews då. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.