André Pops Foto: SVTAndré Pops Foto: SVT
André Pops Foto: SVT
Lovisa Lindh blir interjuvad av André Pops i SVT Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBLLovisa Lindh blir interjuvad av André Pops i SVT Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
Lovisa Lindh blir interjuvad av André Pops i SVT Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL

André Pops hälsning till tittarna efter avskedet

Publicerad

Diamond League blev André Pops sista sportsändning i SVT på ett bra tag med.

Nu ska 44-åringen lånas ut till "Morgonstudion".

– Det här känns lite konstigt, säger Pops på SVT:s hemsida.

I maj kom beskedet att André Pops lämnar SVT:s sportredaktion för att i stället jobba med det nya morgonprogramet "Morgonstudion" i samma kanal.

Pops har varit en av SVT:s stora profiler och bland annat ofta lett "Vinterstudion".

Efter Diamond League-tävlingarna på Stockholms stadion skickade Pops ut en hälsning via en video på SVT:s hemsida:

– Det här känns lite konstigt, för det här är det sista jag gör för SVT-sporten på ganska lång tid, säger han.

– Jag är ju utlånad till "Morgonstudion" framöver. Så jag hoppas att ni kan pallra er upp tiigt på morgonen och följa sändningarna därifrån.

Yvette Hermundstad och André Pops.Foto: / SVT

Då gör han comeback

André Pops har varit SVT:s ankare i många stora mästerskap, som OS, fotbolls-EM och fotbolls-VM. Men nu kommer alltså andra SVT-profiler leda sändningarna.

– Så länge så kommer jag också göra som ni gör: Sitta i tv-soffan och njuta av sporten. Jag har schysta arbetskamrater som kommer att ta hand om det här på ett perfekt sätt, säger 44-årige Pops.

Han berättar också när han gör comeback på sporten:

– Jag kommer tillbaka till fotbolls-VM nästa sommar. Det är långt bort, men jag längtar redan dit, och till "Morgonstudion"... Vi ses helt enkelt!

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag