Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Alx Danielsson bröt två revben i kraschen

Foto: Carl Sandin / Bildbyrån

Racingföraren Alx Danielsson bröt minst två revben när han kraschade våldsamt i kvalet till TTA-tävlingen på Tierp Arena.

Kraschen skedde 21 minuter in i kvalet.

"Jag var på väg mot första svängen som är en snabb chikan, hastigheten är ungefär 180 kilometer i timmen. Precis innan chikanen vred sig bilen kraftigt höger, jag vet inte vad som hände. Jag kom in i ett räcke precis innan kurvan och bilen studsade våldsamt vidare in i en däcktrave, efter det in i ett till räcke och därefter stannade det", skriver han i ett pressmeddelande.

Danielsson kände att han inte kunde andas efter smällen men fick hjälp av säkerhetspersonal med att ta sig ur bilen. Därefter kom han under medicinsk vård.

TT

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.