Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Wiberg: ”Har sett otroligt stark ut”

Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ALESSANDRO TROVATI / AP TT NYHETSBYRÅN

Den alpina säsongen är redan i gång och Pernilla Wiberg har sin svenska favorit klar: 29-åriga VM-silvermedaljören Anna Swenn-Larsson.

– Hon har sett otroligt stark i de bitar som jag har tagit del av, säger ”Pillan”.

– Det är jättekul att hon tror på mig, säger Swenn-Larsson.

Det alpina landslaget står inför en generationsväxling efter att våra största stjärnor lagt karriärerna på hyllan.

Förra säsongen, den något förkortade säsongen, tog Anna Swenn-Larsson tre pallplatser. I år tror hon att fler yngre löften kommer att göra avtryck.

– Jag tycker vi både har bra drag och bra push i gruppen. Jag tycker det känns som vi alla har funnit vår plats och vi har bra tränare runt oss för att kunna leverera.

– Vi har jättemånga unga bra tjejer som åkte bra förra året i Europacupen som kommer få chansen i världscupen. Det ser jättebra ut. Det är väldigt många unga som är tio år yngre än mig som är väldigt duktiga, säger 29-åringen.

Wiberg: ”Den åkare vi kan ha störst förhoppningar på”

Men när den förra alpina stjärnan och SVT-experten Pernilla Wiberg ska satsa sina kort på en svenska den här säsongen blir det just den erfarna Anna Swenn-Larsson.

– Anna har sett otroligt stark i de bitar som jag har tagit del av. Så det ska bli oerhört roligt att se hur det går för henne. Hon är den åkare som jag tror att vi kan ha störst förhoppningar på, säger Wiberg. 

– Det är jättekul att hon tror på mig, det känns roligt att höra, säger Swenn-Larsson om Wibergs ord.

Hur bra är formen?

– Det känns bra, haft en bra sommar med bra träning. Jag har hållit mig frisk och skadefri, så jag tycker formen känns uppåtstigande. Det känns väldigt skönt att få två och en halv vecka inför race med bra träning i Sverige. Sedan tycker jag det ska bli riktigt kul att stå på start igen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.