Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vonn: ”Sorgligt – jag vill säga farväl till Ingemar”

Lindsey Vonn på störtloppsträningen i ÅreFoto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Vonn är på plats i SverigeFoto: JEAN-CHRISTOPHE BOTT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Ingemar StenmarkFoto: ANNA TÄRNHUVUD / BILDBYRÅN

Lindsey Vonn gör sig redo för en sista show. 

Och amerikanskan hoppas att en viss svensk alpinikon kommer att vara på plats för att följa hennes avslutning på karriären.

– Jag hoppas att Ingemar kan komma hit och att jag får säga farväl, säger Vonn till Eurosport

Lindsey Vonn är den mest framgångsrika alpina åkaren på damsidan någonsin. Amerikanskan har tagit 82 segrar i världscupen och totalt vunnit tio mästerskapsmedaljer, var av ett OS-guld och två VM-guld. 

De senaste åren har Vonns fokus varit inriktat på Ingemar Stenmarks rekord på 86 världscupsegrar – men återkommande skador har stoppat henne från att på riktigt försöka utmana den svenska 62-åringen. 

Förra veckan meddelade stjärnan att tävlingarna i VM i Åre blir hennes sista i karriären. 

”Jag kommer inte att kunna ta mig tillbaka till att tävla så som jag vet att jag kan. Min kropp är förstörd bortom återställning och jag kan inte få den sista säsong jag drömde om”, skrev Vonn på Instagram. 

Efter måndagens störtloppsträning i Åre fick Eurosport en pratstund med den amerikanska stjärnan. 

– Banan ser bra ut, det är blåsigt uppe på toppen men de har gjort ett bra jobb med att förbereda den. Det är lite annorlunda mot förra året, men samtidigt ganska likt, säger Vonn till Eurosport – som hyllar den svenska skidorten. 

Lindsey Vonn vill säga hejdå till Stenmark

– Jag gillar verkligen Åre, det är väldigt likt Minnesota där jag växte upp. Det är bergigt och väldigt kallt, precis som i Minnesota. Jag känner mig alltid som hemma här och jag har alltid kört bra här, det är ett bra ställe för att åka mitt sista VM på. 

Det är med dubbla känslor hon ser på faktumet att tävlingarna i Åre kommer att bli hennes sista som aktiv. 

– Det är kul, men det är en svår situation för mig. Jag ville inte avsluta här. Men sett till allting är det en bra plats. Jag hoppas att Ingemar kan komma hit och att jag får säga farväl till honom, det ska bli kul att träffa alla tjejer en sista gång. Det kommer bli sorgligt, men jag kommer göra mitt bästa som vanligt.

 

LÄS MER: Alpina VM i Åre - alla datum och tider du behöver 

LÄS MER: Vinterstudion 2019 – så sänder SVT hela vintern 

LÄS MER: Alpina världscupen 2018/2019 – allt du behöver veta

MISSA INTE: VM-guiden – 204 sidor om vinterns mästerskap. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.