Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

VM-medaljörens nya jobb – blir expert i tv

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Hon har tagit VM-brons och slutat tvåa i storslalomcupen. 

Nu återvänder Jessica Lindell Vikarby till den alpina världen – den här gången som tv-expert för Viaplay. 

– Det är en cool och komplex sport, och jag vill hjälpa till att förmedla helhetsbilden, säger Lindell Vikarby. 

Den 20 november är det premiär för den alpina världscupsäsongen, som Nent Group har rättigheterna till för första gången. 

Nu har kanalen gjort klart med den tidigare landslagsstjärnan Jessica Lindell Vikarby som expert för sändningarna, som går på TV6 och Viaplay. 

– Mycket har gjorts tidigare, men det går att göra ännu mer. Jag tänker på sådant som är vardag för de aktiva, men som man hemma i stugorna inte har en aning om, säger Lindell Vikarby i ett pressmeddelande.

Hon berättar vilka typer av ämnen hon är nyfiken på att lyfta för tittarna.

– Hur jobbar man med skidornas stålkanter för att de ska minska friktionen? Hur är det att ge sig upp på en glaciär klockan 05.30 med fyra olika pjäxor för att kolla hårdheten på de olika underlagen? Och med Viaplays tekniska kapacitet hoppas jag vi ska kunna visa hur brant en backe egentligen är.

Jessica Lindell Vikarby blir expert i Viaplay

Jessica Lindell Vikarby tog VM-brons i storslalom 2015, kort innan karriären avslutades. Hon hann även med att ta en andraplats i storslalomcupen. 

Janne Blomqvist, främst känd som formel 1-kommentator, ska kommentera de alpina sändningarna tillsammans med Lindell Vikarby. 

– Jag gjorde bland annat alpint på OS 2014, och känner mig trygg med sporten som faktiskt påminner en hel del om racing. Jag tänker kanske framför allt på känslan och modet att hitta den snabbaste vägen, säger Blomqvist.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.