Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

VM-guldmedaljören slutar efter bilderna

Foto: GEPA PICTURES/ CH. KELEMEN / GEPA BILDBYRÅN
Foto: ALEXANDRA WEY / AP TT NYHETSBYRÅN

Efter att kompisen Manny Osborne-Paradis kraschat i störtloppsträningen inför säsongsstarten i Lake Louse fick Erik Guay nog.

Den tvåfaldiga världsmästaren lägger av.

Kanadas främste alpinåkare genom tiderna stod och väntade på sin tur vid starten i onsdagens störtloppsträning och fick höra att landslagskompisen Osborne-Paradis kraschat och fick föras bort i ambulanshelikopter med brutna sken- och vadben.

– Jag mer eller mindre bestämde mig då, när Manny kraschade. Jag klarade knappt av att ta mig ur startgrinden för att själv åka och när jag kom tillbaka till hotellet funderade jag en stund. Jag ville inte ta ett förhastat beslut, säger Guay om beslutet att lägga av.

Erik Guay den äldste VM-vinnaren någonsin

Förra säsongen var skadefylld för Guay, 37, och det var inte många som trodde att han skulle fortsätta att köra. Tidigare i höst sade Guay att skälet till att fortsätta var att han hade mer att ge. Kanske handlade det om att han ville åka i VM i Åre i februari efter att ha missat OS i Pyeongchang.

Guay tog VM-guld i störtlopp 2011 och i super-G 2017, då han blev den äldste VM-vinnaren i alpint. Guay har också ett VM-silver i störtlopp och han har vunnit fem världscuptävlingar.

I helgen avgörs den alpina fartpremiären i Lake Louise med störtlopp på lördagen och super-G på söndag.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!