Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Vet inte hur vårt förhållande blir nu"

Victor Öhling Norberg.
Foto: MARIE BIRKL / BILDBYRÅN
Anna Holmlund.
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Anna Holmlund är sakta på väg tillbaka efter sin olycka.

Men för pojkvännen och landslagsstjärnan Victor Öhling Norberg har något förändrats i grunden. 

– Jag vet inte hur vårt förhållande kommer bli. Jag tänker på henne varenda dag, men det är inte min Anna längre, säger Öhling Norberg till schweiziska Neue Zürcher Zeitung.  

Nästan exakt ett år har gått sedan Anna Holmlunds fasansfulla olycka i italienska Innichen. Pojkvännen Victor Öhling Norberg har vakat vid hennes sida samtidigt som hans skicrosskarriär blommat ut rejält. Efter en stunds timeout tog sig Öhling Norberg tillbaka och vann sensationellt VM-guld i Sierra Nevada i våras.

Och snart kommer skicrossen tvinga Öhling Norberg att återigen konfrontera sin sorg. Nästa tävlingsort i världscupen är nämligen Innichen.

– Jag vet inte hur det kommer att bli, säger Öhling Norberg i en intervju med schweiziska Neue Zürcher Zeitung.  


LÄS OCKSÅ: "Jag älskar henne fortfarande"

Öhling Norberg om Holmlund

Öhling Norberg väntar sig att få många frågor om kopplingen mellan Holmlund och Innichen. Men han räds dem inte.

– Man måste ställas öga mot öga med verkligheten. Jag mådde sämre när jag inte pratade om det. Och ibland är det lättare att prata med medierna om det än med mina vänner, säger Öhling Norberg.

– Det svåraste är att jag måste tala för Anna så ofta. Jag vet inte hur det är för henne. Anna var alltid någon som ville tala för sig själv. 

"Tänker på henne varje dag"

Holmlund och Öhling Norberg har kontinuerlig kontakt även under hans tävlingssäsong. Men deras relation har förändrats i grunden av olyckan. 

– Jag vet inte hur vårt förhållande kommer att bli. Jag tänker på henne varenda dag, men det är inte min Anna längre. Om jag mår dåligt, så kan vi inte prata med varandra. Och hur ska man kunna undvika skicross som samtalsämne, när vi båda jobbat med det?, säger Öhling Norberg.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.