Foto: OLLE SPORRONGFoto: OLLE SPORRONG
 Foto: OLLE SPORRONG
Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSENFoto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
 Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

"Var inte intresserad av tjejer innan henne"

Publicerad

Anja Pärson och Filippa Rådin blev ett par 2012, och gifte sig bara två år senare.

Paret har tidigare berättat om första gången de hade sex.

Och nu berättar Filippa att hon inte var homosexuell före hon träffade sin Anja.

"Nej jag var inte intresserad av tjejer innan jag insåg att det var Anja jag ville leva resten av livet med." skriver hon i ett blogginlägg.

De har två barn tillsammans, Elvis och Maximillian, och fann varandra 2012. 

Sedan dess har paret Anja Pärson och Filippa Rådin varit öppna med sitt förhållande och om hur de har det i hemmet. Öppenhjärtligt har de delat med sig av historier som när de träffades, bråken i relationen och första gången de skulle ha sex.

– Jag och Filippa var otroligt öppna med varandra i våra tankar och vi skrattade mycket. När man har sex med en tjej första gången - det är kanske inte det mest bekväma, men vi bara garvade oss fram och hade jävligt kul. Vi tog det som det kom och skrattade mycket och var liksom inte instängda i våra egna tankar, berättade Anja Pärson i podcasten "Gry & Anders med gäster" för ett år sedan. 

"Det är extremt jobbigt"

I onsdags publicerade Filippa ett blogginlägg där hon besvarade flera frågor från en läsare. 

Där fick hon bland annat frågan om hon var gay innan hon träffade Anja.

"Nej, jag var inte intresserad av tjejer innan jag insåg att det var Anja jag ville leva resten av livet med. Vi var dessutom vänner långt innan kärleken totalt knockade mig. Jag såg henne som en individ och förälskade mig i henne som person." skriver hon på bloggen och fortsätter med att berätta om problematiken med att berätta om förhållande för sin familj:

"Ja, eftersom jag var gift och hade barn med en annan så var det självklart svårt. Det tog lång tid innan jag kunde acceptera att mitt liv skulle förändras. Det var svårt för mig och det är extremt jobbigt för alla som ska skiljas. Sen att berätta att jag ville leva med en kvinna var en mycket mindre pers att gå igenom."

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag