Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Var helikopter och jakt genom skogen”

Se Jon Olssons renoverade lyxvilla
Jon Olsson Delér tillsammans med hustrun Janni. Foto: IZABELLE NORDFJELL / IZABELLE NORDFJELL EXPRESSEN
Jon Olsson Delérs Audi RS6.Foto: Privat

Natten till tisdag stals Jon Olsson Delérs lyxbil i en verkstad i Nynäshamn. 

Men efter en dramatisk jakt - med helikopter och hundpatrull - kunde fyra personer gripas. 

”Det var helikopter, roadblock och jakt genom skogen, och hundpatrullen lyckades ta dem!”, skriver Olsson, Youtubeprofil och före detta skidåkare, i ett sms till SportExpressen. 

Runt klockan halv tre, natten till tisdag, kom ett larm till polisens ledningscentral i Stockholms län. Anledningen: ett pågående inbrott mot en bilverkstad i Nynäshamn. 

Ett antal gärningspersoner stal två lyxbilar - och en av dem tillhörde Jon Olsson Delér. Det forna skidproffset, som numera är en framgångsrik youtuber och influencer, skaffade nyligen en helt ny lyxbil, en värstingmodell med kapacitet uppåt 1000 hästkrafter. 

– Tanken var att bygga det mest extrema som inte tappar nånting gällande användarvänligheten, har Olsson sagt till Teknikens Värld om sin Audi RS6. 

Rubriceras som grov stöld

Gärningspersonerna lämnade som sagt verkstaden med två bilar, men kunde senare gripas av polisen, efter att ha färdats norrut på väg 73. 

På sin hemsida skriver polisen: 

”Med hjälp av bland annat helikopter och spårning med hund kunde fyra personer gripas och de två tillgripna bilarna anträffades. Händelsen rubriceras som grov stöld.”

Anna Westberg vid polisen i Stockholms län säger: 

– Fyra personer blev till slut gripna och man påträffade de två tillgripna bilarna. Det var en insats med helikopter, hundpatrull och lite andra resurser som gjorde att vi kunde gripa dem relativt snabbt. Det är väldigt tacksamt och bra att ha med helikopter i insatsen, för då kan man se med värmekamera var personer befinner sig. Man får en väldigt bra överblick. 

”Hundpatrullen lyckades ta dem”

Jon Olsson Delér bekräftar för SportExpressen att det var hans bil som stals, och utrycker i ett sms-meddelande stor tacksamhet mot polisens och verkstaden Stertmans agerande. 

”Har inte massor av info själv ännu, mer än att det var helikopter, roadblock och jakt genom skogen, och hundpatrullen lyckades ta dem!” 

”Sjuk tur att det va hos Stertman och att de var kvar och jobbade hela natten”, skriver Olsson Delér. 

Det är inte första gången Olsson Delér, som är en stor bilentusiast, råkar ut för bilstölder. 2015 stals en av hans tidigare bilar vid ett väpnat rån, och den hittades senare i uppbränt skick. Olsson Delér hade nyligen sålt bilen till Nederländerna. 

– När man har byggt en drömbil och var glad för den nye ägarens skull, så är det helt katastrofal att höra att de har bränt upp den. Det är helt sjukt, sa Olsson Delér då. 

https://www.instagram.com/p/B8RZYVdAo2H/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.